Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 4k-s videófelszereléshez mi kell?

4k-s videófelszereléshez mi kell?

Figyelt kérdés
Sziasztok :)! Panasonic g7-em van, nagyon meg vagyok vele elégedve. Nyilván ahogy várható volt, a 4k felbontás sokkal vonzóbb és nekem szükségem is van rá természetben való videózáshoz. Másfél hétre megyünk Izlandra és jó lenne felkészülnöm arra hogy a kamera 4k-s felvételeit bírja valamilyen SD-kártya vagy külső merevlemez. Tudnátok mindani tanácsokat 4k-s videózásra? Eddigiek alapján úgy 50-80 5mp-es felvétel összejön naponta, ezért tényleg kell valami megoldás ebben a felbontásban. Köszönöm!!

2018. máj. 31. 18:04
 1/1 kiflitolvaj ***** válasza:
100%

Szia,

Ha a bitrate 100Mbps, akkor egy perc kb. 750Mb. Ha minden nap szeretnél 80db 5mp-es videót lőni, akkor az a 10 nap alatt kb. 50Gb. Próbáld ki, hogy adott beállításokkal mekkora helyet foglal a kártyán egy egy perces klip és akkor ki tudod számolni, hogy mire van szükséged. Minden kamera más-más codecet használ és nagyon nem mindegy, hogy 30, vagy 120fps-sel veszel fel. Én általában viszek egy 1Tb-s külső vinyót a videóknak, az többnyire elég 2 hétre, ha napi fél órát veszek fel a mavic-el és kb. ugyanennyit goproval. A 4K-s videók szerkesztéséhez viszont erőmű gép kell.

2018. máj. 31. 23:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!