Vajon mi a titka ezeknek a kínai Sony kameráknak? ismeri közelről?
eszemben sincs rendelni, csak megütötte a szemem. a címben még "So-ny", de a terméken már rendes márkajelzés. hogy létezhet ez? ha ezt a kiskínaiak alkották, akkor van fogalmam a minőségről, de itt az a nagy gond, hogy ezek szerint külsőre 100%-ban lekoppintották az eredetit, és honnan tudja az ember, hogy mivel találkozik?
ha valakinek esetleg van tapasztalata, akkor kíváncsi lennék.
A forgalmazó nem kínai.
Kenyai "Atokutoku Hardware" nevű cég ( [link] ), elvileg Busiában található, ami egy Ugandával határos település. Szóval megy a biznisz (meg a videózás) ott is. ;)
"és honnan tudja az ember, hogy mivel találkozik?"
Semmivel sem találkozol, nem is tudsz ilyet rendelni a linkelt oldalról, szóval nincs miért aggódnod.
Alibabáról üzleti regisztrációval tudsz rendelni, kereskedelmi tételben.
Ha megfigyeled, nagyon sok torzított márkanevet látsz:
Hondas
YamahaaS
Hadd ne soroljam a nyakatekert példákat. Az Alibaba nem engedi ezeknek rendesen kiírni, mert nem ellenőrzött felhasználó, nincs joga használni a márkanevet, ezáltal a portál is védi magát a jogi eljárásoktól.
De itt van példának egy LG TV:
Verified Custom manufacturer
Vagy például egy kategória:
Sorakoznak az ellenőrzött partnerek.
Rendeltem én már 2 db karácsonyi ledfüzért az alibabáról magánszemélyként, szóval ezek szerint eladótól vagy terméktől függ. Mindenesetre látok sok árucikket 2 db-tól is.
Másik dolog: vajon mennyi tér, hogy az alibabán valaki ellenőrzött vagy sem? jogérvényesítő képesség innen Magyarországról vajon létezhet?
A Sonyval kapcsolatban pedig nem lettem nyugodtabb :) Miért ne kerülhetne ide a magyar piacra pár darab?
# 3 - Mert? miért ne tudnék? Szerintem simán tudok.
# 2 - ez se túl megnyugtató, akkor tudja a fene, mit is kapok vajon a végén ...
Futottam már bele amolyan igazi kínai kamerába, elvileg 4K és minden paramétere nagyon felsőkategóriás, aztán természetesen kuka volt. De az legalább noname volt, csak próbálták koppintani a nagyokat, nem sok sikerrel.
Az adott típus kapható Magyarországon, ilyennek a hamisítása nem életszerű.
Nem kell egy kenyai cégtől rendelni, de ezt nem úgy kell elképzelni szerintem, hogy a típusnak terjed valami hamisított változata is.
Afrikából valamit rendelni, ilyenkor elsősorban arra gondolunk, hogy semmit nem kapunk a pénzünkért, vagy téglát, vagy sivatagi homokot.
De az is lehet, tényleg forgalmaznak ilyen kamerát és ott az afrikai környéken ez valami megbízható cégnek számít, ki tudja.
Mindegy nekünk voltaképpen, nem onnan fogod megvenni úgysem.
"# 3 - Mert? miért ne tudnék? Szerintem simán tudok."
Nem tudsz, hidd el. Próbáld ki ha nem hiszel nekem, nem tudsz elmenni a fizetésig.
Én is rendeltem már innen regisztrált üzleti felhasználóként, de ez a tétel csak afféle töltelék, hogy az eladónak legyen termékportfóliója, ami a vásárló szemszögéből egy pozitív jel lehet. Ennyi.
"100%-ban lekoppintották az eredetit"
Inkább csak a képet koppintották :D
Valójában nem azt fogod kapni amit az oldalon látsz.
6 - oké, ez a része midnegy, csak ha netán bekerül ide magyar piacra pár darab, hát bizony lehetnek bosszúságok.
7 - ezt honnan veszed? épp az előbb írtam, már rendeltem. és naná eljutottam a fizetésig, sőt még egyezkedni is sikerült az eladóval a szállítási költség felezéséről, és tehát működött, megérkezett. Mellesleg ugyanaz a termék volt, ami aliexpressen is megtalálható, csak kb negyed áron.
8 - na igen, ez egészen fantasztikus XD
9. most ugyan lusta vagyok kiböngészgetni, de egészen biztos hogy van valahol az oldalon egy ki apró szöveg amiben leírják hogy a kép csak illusztráció, nem feltétlenül hasonlít a hirdetett termékre.
Vagyis még a reklamáció lehetőségét is kizárják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!