Akik minden "melyik a jó gép" kérdésre rávágják, hogy Hasselblad, látták már egyáltalán olyat közelről, vagy csak okoskodnak?
Mivan öcsi, csípi a szemed, hogy nem a Canont vagy Nikont írtam be?
Ha bajod van, nekem pampogj, és ne tegyél fel hülye kérdéseket.
Bocs, de nem te vagy az, akinek a vélemémye számít nekem bármiben is. Csak egy kis pattogó kisp*cs, semmit több.
Igazat sem kell adnod, mert nekem olyanom már van...
Én csak egy kérdést tettem fel (ezért van ez az oldal, nem te fogod megmondani, mit szabad kérdezni és mit nem), és te hőzöngsz itt minősíthetetlen stílusban.
Bár a kérdésre még mindig nem sikerült válaszolnod: volt már a kezedben Hasselblad, amire alapozni tudod a véleményed vagy csak arcoskodsz?
Az a helyzet, hogy tényleg jók, de zömében csak műtermi fotózásra. Ha ki kell menni velük terepre, akkor meghalnak sebességben és komfortban egy fullframe kisfilmessel szemben.
Az áruk csillagászati. Hivatásos fotósok közül sem mindenki költ szívesen ennyit egy középformátumú gépre, tök jól elvan a szaladgálós Canon EOS-5D Mk II-mal, vagy Nikon D810-zel, esetleg eggyel nagyobb géppel. Még azok sem, akik megtehetnék.
A Sony belű szériáik (Lunar, Stellar, HV) totális mellényúlás szerintem. A Sonytól megkapni ugyanazokat a gépeket, töredék áron, fa markolat nélkül.
Pontosan erre gondolok én is. Lőttem már középformátummal, és az pont arra nem alkalmas, hogy az ember bárhol használja. Nehéz, lassú, hangos.
Szóval nem értem, miért kell ezt rávágni egy ilyen kérdésre. Csak azért, mert drága? Érdekes, hogy a legtöbb profi azért nem Hasselbladdal rohangál, mert az a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!