A Panavision mért nem kezd bele a Digitális (akár filmes) SLR gyártásba?
Megnéztem, hátha titok, de nem, a Google azért hozza, hogy többet is kidobtak az elmúlt évtizedben.
Ha tőlem előre megkérdezik, én megmondtam volna nekik, hogy nem érdemes. Amiben ezek a nem(CanonvagyNikon) gyártók elvéreznek, az a megfelelő objektívválaszték az olcsótól a jóig, aminek a felállításához a két nagynak is kellett 30 év, az idő meg pártállástól függetlenül lineárisan múlik, ki előbb kezdi... Lehet bármelyik nem(CanonvagyNikon) gyártó gépének egy-két (legyen három) olyan jellemzője, amiben lekörözi a két nagyot, na és? Senki sem vesz olyan gépet, ami ma megjelenik, egy kitobjektívvel, és a gyártó azon ígéretével, hogy két éven belül piacra dobnak még két objektívet, miközben átnéz az üzlet másik sarkába, és hegyekben állnak a lencsék.
Az a csoda, hogy a Canon nem vérzett ki az EOS rendszerre áttéréskor - az volt 30 éve, a Nikonnál bonyolultabb a kép.
Nem érné meg nekik. A legnagyobb hollywoodi filmgyártók, mint pl. a Lucasfilm, évtizedek óta Panavision-nel forgatnak. Olyan pénzek forognak itt, amit sokunk elképzelni sem tudna. Ehhez képest a DSLR-piactól várható _esetleges_ bevételük elhanyagolható lenne. Nem lesznek hűek az arányok, de megpróbálom: ha Pistikének van 10.000 forintja, szerinted Pistikének észszerű lépés lenne időt, energiát, pénzt (1-2 forintot) és emberi erőforrást áldoznia azért, hogy a befektetett 1-2 forintja visszajöjjön? Ha elbukik, nem jelentene számára nagy anyagi veszteséget, de a hírneve (a saját "brandje") így is nevetség tárgyává válhat.
Ha már szóba került a 2 nagy DSLR-gyártó, én a Nikont és a Canon üzletpolitikáját nem értem. A konkurenciájuk - azok, akiket 1x már lesöpörtek a DSLR-piacról - már mind megvetette, vagy legalábbis elkezdte megvetni a lábát a MILC-piacon (Panasonic, Sony, Olympus), ők ketten ehhez képest elég hanyagul kezelik ezt a feltörekvő iparágat, 1"-os vázak, minimális objektív kínálat stb. A Nikon, Canon elérte azt, hogy a DSLR-t egyszerű halandó emberek körében is népszerűvé tegye, de ha 10 év múlva a halandó ember inkább MILC-et használ, addigra már nagyon erős konkurenciával fognak szembesülni. Mintha nem vennének tudomást erről a jelenségről.
Kösz a válaszokat!
#3 Ha nem értesz hozzá, akkor nem muszály.
Lehet egy kicsit túllőttem a célon. XD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!