IP kamera áram csatlakozása?
Sziasztok!
Vásároltam egy IP kamerát. Nem értek különösebben hozzá, egy darabra van szükségem. Amit vettem az egy Uniarch márkájú. Az összeköttetést, WiFi-n keresztül nagyjából sejtem, de azért abban is kérném segítségeteket.
Ami nagyobb "probléma", hogy a dobozban semmilyen hálózati csatlakozót nem küldtek.
A kamerából 2 kábel lóg, az egyik egy ethernet típusú, a másik pedig egy 12 V csatlakozó.
Ha jól sejtem, kellene egy 12V adapter, amivel betudom dugni. Ez egyelőre elég lenne, később azonban kiépíteném kicsit jobban a dolgot, talán több kamerát is beszereznék mellé.
Az ethernet/utp csatlakozót azt a routerbe kellene dugni és onnan is kaphatna feszültséget?
Köszönöm előre is.
Ahogy egy írja Power over Ethernet, vagy ha wifit használsz, akkor kell egy külső táp. Nincs hozzá valami leírásféle, ahol alkalmazási példák vannak?
Egyébként annyi megjegyeznék a WiFihez, hogy nagyon könnyű zavarójellel megzavarni, még csak annyira profinak sem kell lenni.
Leírás nincs igazán hozzá. Egy nagyon aprócska ethernet csatlakozós megoldás van. Jelenleg a WiFi-vel amit szeretnék azt megtudom oldani. A sztori annyi, hogy van egy albérlet ahol élek és gyanítom, hogy a tulajdonos jár a lakásba. Márciusban költözöm, oda szeretnék majd kiépíteni egy jobb konstrukciót, amit majd kábellel oldok meg internet szempontból. Azért is vettem egy kicsivel drágábbat, mivel majd úgy is kell még vennem egy pár darabot.
Ezek szerint akkor egy 12V adapter kellene.
Ha memóriakártyát teszek bele, akkor rögzít csak gondolom. Olyan megoldás, hogy mondjuk tablettel összekötöm applikáción és annak a tárhelyére menti, az nem megoldható? Vagy akár a telefonnak valami mappájába, amit időközönként felülír?
Ez amit írsz megoldható, de nem 3 kattintással, kell némi informatikai ismeret. A régebbiekkel ez valamivel egyszerűbb volt, manapság mindengyket ilyen plug and playre csinálják, és a gyártó "felhőjébe" a felvételt, amit nagyjából élőben tudsz nézni távolról smartphoneon.
Ha átküldöd a pontos típust, megnézem a neten, mit találok hozzá.
uniarch ipc t122 apf28k a típusa.
Informatikai ismeretem az van. Némi... :D
Később azt tervezem, hogy beszerzek ez mellé 4 db-ot. Ha beválik akkor ugyanilyet, ha nem, akkor valami szintén ONVIF kompatibilis készüléket.
A teraszra szeretnék egyet, valamint a ház négy sarkára, átfedésbe.
Azt tervezem, hogy veszek esetleg egy rögzítőt, amit rákötök az internetre kábellel és akkor a négy kamerát a rögzítőbe dugom. Amennyiben PoE képesek. ( időközben utánaolvastam ennek ) ha nem, akkor marad mind a négy kamerának a külön tápegység, azonban az nyilván macerásabb, mivel akkor villanyt is ki kell vezetni, nem elég a PoE csatlakozó húzása a mennyezetben.
A négy kamerát behúznám egy központi rögzítőbe, majd azt bedugnám a telekomos, vodafone, valamilyen routerba és akkor távolról látnám élőben is, valamint akkor rögzítene is.
Jelenleg csak egy darab van, WiFi-n, ezt akarom valahogyan rögzíteni. Ha lehet akkor egyből telefonra, ha nem, akkor veszek memóriakártyát.
Ha kártyát veszek, akkor az applikációban visszatudom nézni a ráírt felvételt, vagy azt mindig ki kell szerelni és úgy?
Időközben utanánéztem, elméletileg PoE képes a kamera. Az oldalon azt írták:
DC12V or PoE(IEEE 802.3af) power supply.
Ahogy nézem elég sokat tud. A kártyára menteném a felvételeket, és megpróbálnám ftp-fel elérni. Mondjuk azt írja, hogy ha van otthon ftp-server, akkor beállítás után a pillanatképeket automatikusan tudja oda menteni.
Hogy telefonon lehet-e ftp szervert indítani, azt nemtudom, pc-n tudok ilyet.
Elvileg nem mind támogatja, de lehet tud emailt is küldeni, 3 snapshottal, ha mozgás van.
Köszönöm, hogy utánanéztél!
Ezek szerint akkor kell még egy micro SD kártya, amire menti a felvételeket. Gyári applikációban megpróbálom majd, hátha onnan is hozzáférhető a visszatekintés. Ha nem, akkor pedig kipróbálom ezt az ftp-s megoldást.
Ha az angol leírás nem gond, ezt az oldalt találtam.
A harmadik doku a teljes leírás, lehet hogy nem pont ez a kamera (mert beőben van egy eltérés), de a kezelésük általában szokott passzolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!