Mit jelent az egy fényképezőgépnél, hogy felugró vakuval rendelkezik?
"Mi a jelentősége?"
Az, hogy ha a gép azt érzékeli hogy nem elegendő a környezeti fény a kép elkészítéséhez, akkor a beépített vakuval számos helyzetben meg tudja oldani a világosítást. Sajnos nem mindenható. Nagyobb térben, nagyobb távolság esetében, sötét színű környezetben nem feltétlenül elegendő. Olyankor jön a külső vaku.
A beépített vakuknak két fajtája van.
A rejtett és a nem rejtett. A rejtett szükség esetén felugrik a vázszerkezetből és így fejti ki áldásos tevékenységét. Majd használat után vissza zárható a vázszerkezetbe és ismét láthatatlan állapotba kerül. :)))
Nem tudom van-e olyan amelyik automatikusan felnyílik.
Amit én láttam az olyan hogy kézzel kell felnyitni egy gombbal (mechanikus retesz kioldásával). A vaku ettől aktiválódik, de az hogy villan-e vagy nem a fényviszonyoktól és beállításoktól függ. Tehát attól hogy felnyitod még nem feltétlenül fog villanni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!