Hangosabb -e egy bridge fényképezőgép a használata közben egy kompakt fényképezőgépnél?
Fontos, hogy viszonylag halk, csendes legyen a fényképezőgép, mert madarak, természet, makro illetve sport fotózásnál használnám leginkább a fényképezőgépet.
A két fényképezőgép a következő:
Sony DSC-HX350 illetve Panasonic Lumix DMC-TZ70
Semmivel sem hangosabb, maximum a zoom motornak lehet kicsit hangja. Makróhoz, sport fotóhoz kb. tökmindegy milyen hangos a géped... Madárfotózást meg megint csak nem 2 méterről fogod végezni, hanem inkább 40-50, akkor meg megint csak tökmindegy mennyire hangos a géped.
Őz, szarvas, egyéb vadfajok fotózását pedig nem bridge géppel szoktuk űzni a félhomályos erdőben...
Szerintem Sony. Ha van időd rákészülni a képre, akkor mindenképpen (a bridge gépek hátránya a viszonylag nagyobb méret, kicsit nehezebb velük a mozgás).
Nekem egy régebbi Fujifilm van (mármint bridge), odakint nem hallatszik.
Lehetőségem volt kipróbálni egy tükörreflexes fényképezőgépet.
(Olympus e-510). Többek között harkályt szerettem volna lencsevégre kapni vele, de amint lenyomtam az exponáló gombot, a madár felém nézett és elrepült, mert a gép hangos volt. Nem sikerült megörökíteni a madarat.
Mint írtam, nem 5 méterről fotózzuk a vadakat / madarakat.
Ha halk zár kell, akkor olyat vegyél amiben van elektronikus zár. Na az csendes lesz.
komolyabb DSLR-eken van csendes üzemmód, ami bizonyos gépeken (pl 5D mk3) alig hallható - viszont cserébe lassabb miatta a sorozat is.
komolyabb MILC-eknél meg ki lehet kapcsolni a mechanikus zárat, hogy csak elektronikus zárral fotózz, így egyáltalán nincs hangja az exponálásnak. viszont így nem tudnak nagyon rövid záridőket, mert az elektronikus zár kevésbé pontosan szabályozható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!