Hangosabb -e egy bridge fényképezőgép a használata közben egy kompakt fényképezőgépnél?

Figyelt kérdés

Fontos, hogy viszonylag halk, csendes legyen a fényképezőgép, mert madarak, természet, makro illetve sport fotózásnál használnám leginkább a fényképezőgépet.

A két fényképezőgép a következő:

Sony DSC-HX350 illetve Panasonic Lumix DMC-TZ70

2017. dec. 26. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Semmivel sem hangosabb, maximum a zoom motornak lehet kicsit hangja. Makróhoz, sport fotóhoz kb. tökmindegy milyen hangos a géped... Madárfotózást meg megint csak nem 2 méterről fogod végezni, hanem inkább 40-50, akkor meg megint csak tökmindegy mennyire hangos a géped.

Őz, szarvas, egyéb vadfajok fotózását pedig nem bridge géppel szoktuk űzni a félhomályos erdőben...

2017. dec. 26. 17:27
 2/6 TR75 ***** válasza:

Szerintem Sony. Ha van időd rákészülni a képre, akkor mindenképpen (a bridge gépek hátránya a viszonylag nagyobb méret, kicsit nehezebb velük a mozgás).

Nekem egy régebbi Fujifilm van (mármint bridge), odakint nem hallatszik.

2017. dec. 26. 17:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek, a zárhangnak (ami kompakt/bridge esetében amúgy is egy halk zizzenés) ezen esetekben nincs jelentősége, koncentrálj inkább a fotográfiai jellmezőkre.
2017. dec. 26. 17:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Lehetőségem volt kipróbálni egy tükörreflexes fényképezőgépet.

(Olympus e-510). Többek között harkályt szerettem volna lencsevégre kapni vele, de amint lenyomtam az exponáló gombot, a madár felém nézett és elrepült, mert a gép hangos volt. Nem sikerült megörökíteni a madarat.

2017. dec. 26. 18:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Mint írtam, nem 5 méterről fotózzuk a vadakat / madarakat.

Ha halk zár kell, akkor olyat vegyél amiben van elektronikus zár. Na az csendes lesz.

2017. dec. 27. 08:06
 6/6 anonim ***** válasza:

komolyabb DSLR-eken van csendes üzemmód, ami bizonyos gépeken (pl 5D mk3) alig hallható - viszont cserébe lassabb miatta a sorozat is.

komolyabb MILC-eknél meg ki lehet kapcsolni a mechanikus zárat, hogy csak elektronikus zárral fotózz, így egyáltalán nincs hangja az exponálásnak. viszont így nem tudnak nagyon rövid záridőket, mert az elektronikus zár kevésbé pontosan szabályozható.

2017. dec. 27. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!