Szeretnék venni egy kompakt fényképezőgépet. Elviekben úgy kb.50 ezret szánnék rá. Melyik típust tudnátok ajánlani?
Mindegy, ugyanazt fogod kapni. Amelyik tetszik, azt vegyed.
100ezer alatt csak krumplit kapsz, de hívhatjuk fényképezőgépnek látszó tárgyaknak is.
5 évig használtam egy 44 ezer forintos Canon kompaktot(SX130 IS).
Fényképezni utáltam vele, mert a képek "csupa zaj" volt.
A HD videóját használtam inkább, annak meg az auto fókusza volt gyenge. Hol élesített, hol meg homályosodott, vagyis nem bírta tartani az élességet.
Persze ha nincs más ezek is megteszik, csak le kell adni az igényeket.
Pedig az elsőnek igaza van. Semmivel nem leszel előrébb mint egy jó telefonnal.
Akár tetszik akár nem a fotózás drága hobbi. Írtad a fél misit. Fotós körökben egy minőségi használt objektív is kerülhet ennyibe. És az még mindig csak a középkategória.(annak mondjuk a teteje)
De ha töltesz fel egy általad kedvelt képet aminek szeretnéd reprodukálni a minőségét akkor megtudjuk mondani milyen vonalon indulj el.
Kompakt/bridge gépekkel is lehet jó fotókat lőni. Fentebb valaki említette az SX130IS-t, hogy zajos... hát egy DSLR géphez képest minden bizonnyal, de az is igaz, hogy alacsony ISO értéknél kicsi a zaja a hasonló kategóriájú gépekhez képest...
Amúgy kb. 2 gyártótól tudsz válogatni (ebben az árkategóriában):
Canon, vagy Nikon
(régen még a Fuji is árult jókat ilyen kategóriában, de... az már a múlté, illetve a Sony inkább csak a hőskorszakban volt úttörő a digitális fényképezésbe, de ár/érték viszonyban közel sincs a Canon és Nikon gépekhez)
Az hogy mikre használnád és hogyan, az dönti el, hogy konkrétan melyik lesz neked az ideálisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!