Milyen kompakt fényképezőgépet vásároljak az alábbi kritériumok alapján?
Szeretnék venni egy kompakt digitális fényképezőgépet. A tükörreflexeseket mindenképp elvetettem, mert annyira mélyen nem akarok belemenni a fotózásba és annyira nem érdekel a dolog, hogy olyan szinten elsajátítsam a fotózást. Viszont mivel gyakran járom a hegyeket, hegyvidékeket belföldön és külföldön is, ezért egy kis méretű, könnyű fényképezőgépre lenne szükségem, amivel szép tájképeket, panorámaképeket, természetfotókat tudnék készíteni. Olvastam, hogy vannak már olyan kis kompakt gépek, amelyek már nagyban megközelítik a tükörreflexesek minőségét. Na nekem valami ilyesmire lenne szükségem és nagyon fontos, hogy kis méretű és könnyű legyen, ahogy írtam. Olyan 100.000 Ft. körüli összeget tudnék erre rászánni, ha kicsit túllépjük az nem olyan nagy baj.
Tudnátok mondani pár konkrét példát, hogy milyen gépek közül választhassak?
Köszönöm előre is!
Egyrészt az a helyzet, hogy bármi, ami megközelíti a tükrös gépek minőségét, megköveteli az ahhoz hasonló mértékű hozzáértést is - mérettől függetlenül.
Sajnos (vagy szerencsére?) még nem találták fel azt a varázseszközt, ami nulla hozzáértés mellett gombnyomásra professzionális képeket készít.
Másrészt alapigazság, hogy azonos kategórián és árkategórián belül kb. azonos képességekkel rendelkezik valamennyi gép, inább az extra szolgáltatásokban találsz különbséget, mint a képminőségben.
Elsősorban azt érdemes szem előtt tartani, hogy a képminőséget mi befolyásolja: a szenzor mérete és az optika minősége. Kerüld a hatalmas zoomátfogást, mert az mindig a minőség rovására megy. Keresd meg az anyagi lehetőségeidhez mérten legnagyobb érzékelőjű gépeket, és utána az extra szolgáltatások/méret alapján dönts. Mi nem fogunk tudni helyetted választani.
Első klikkre ezt néztem ki:
Szerintetek ebben az árfekvésben kapok jobban is ennél?
Extrák közül a WiFi nem rossz dolog, ha van rajta.
"Olvastam, hogy vannak már olyan kis kompakt gépek, amelyek már nagyban megközelítik a tükörreflexesek minőségét."
Csak annak az ára 200 ezer HUF felett van legalábbis amit érdemes is meg venni:
Szerintem ez jó választás lehet:
Méretei hasonlóak a kompaktéhoz de a lapkája 4/3"
Olvass róla teszteket! Ára 115 ezer körül van
A szép kép persze a fotóstól függ, de te a minőséget kérdezted.
A kis méret jó kép nem hiába nem gyakori a fotósoknál. Hidd el nem jó kedvükből cipelnek 10 kilós táskákat.
Na, de ha ez neked fontos és hajlandó vagy kompromisszumot kötni, illetve nem akarsz vele komolyan foglalkozni, akkor bármilyen 1/2,3-nál nagyobb szenzorú jó lehet. A kompaktonál ez drágább (Panasonic lx100, Fujifilm x30, Sony rx100) a milceknél [cserélhető objektíves kompakt] olcsóbbak. Itt már mindegyiknek nagyobb a szenzoruk, nem sorolok fel példákat. Ez utóbbiak azért is jobbak, mert ha később talán mégis belemélyednél nem kell új gépet, csak objektívet venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!