Középhaladó fotósnak melyik NIkon gépet vegyem?
A fő különbség a képfeldolgozó egység, ami EXPEED 5 a D500-ban. Plusz a szenzoron kicsivel több a pixel, ami egyébként irreleváns, mert egyforma felbontásra képes mindkettő.
Kezelésben jelentős eltérések lehetnek. A D500-ban már nincs az a sok fölösleges előre beállított téma. Plusz beépített vakuja sincs, mert eleve feltételezi, hogy a fotós használ külső vakut. Fentebb linkeltem neked egy összehasonlítást. Ott látod a különbségeket a kettő között.
Nem beszólni szeretnék, de ha a srác/lány profi fotós tanfolyamot végzett, akkor neki már egzaktabb elképzelése lehet arról, hogy milyen gépet tudna használni, kihasználni, mi az, ami az igényeinek megfelelne. Nem segít az sem, hogy értékhatárt sem adtál meg, vagy kb. összeget. Szerintem messze azzal jártok mindketten a legjobban, ha elmentek körutazásra, hogy minél több üzletben minél több vázat kézbe foghasson, kipróbáljon, döntsön, ha eddig még nem döntött a kismillió netes review és youtube teszt alapján. Esetleg olyan oldalakat lehet még nézegetni, mint a cameradecision:
Ill. Budai Petur YouTube-csatornáját tudom még így hirtelenjében ajánlani.
De hát ez is olyan műfaj, hogy papíron hiába "jobb" meg több pl. a D500-as a D7500-nál, ha az alany csak a gép töredékét használja ki, vagy simán csak hobbi fotós az illető és nem ebből akar megélni. Arról nem is beszélve, hogy hiába "több" és "jobb" egy fényképező a másiknál, hiába lesz 2x annyi a fókuszpontok száma, itt az első mindig az, hogy a fényképező és a fényképész között létre jöjjön a "kémia", "álljon neki kézre" és tudja is használni. De első DSLR esetében kicsit nekem ijesztő a D500, akkor már egy "gagyibb" D7500 és a megspórolt összeget obira költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!