A prémium kompakt fényképezőgépeknek miért olyan kevés az optikai zoomja?
Pl PANASONIC Lumix DMC-LX100, CANON PowerShot G7X MARK II estében stb. Kisebb gépet keresek, nem DSLR-t, de olyat, ami elég jó minőségű képeket készítene.
Sima kompaktokból látok akár 35-ös zoommal rendelkezőt. A prémium kompaktok más téren tudnak annyival többet? (mert az áruk sok esetben a duplája, mint egy sima kompaktnak).
Én az obiválasztéknak. Mindig utána néznék....
Mert a Canonokra leglább fel tudod tenni a DSLR obikat is kompatibilis konverterrel. A Sonyra nem valószínű
A panasonic/Olympus 4/3os rendszere viszonylag jó
tudják használni egymás objektívjeit is de ezesetben az érzékeló lapka valamivel kisebb.
Értem, köszönöm ezt az információt.
Olymposból OLYMPUS E-M10 II-t néztem esetleg..
én biztos nem adnám fel az APS-C érzékelőt ami a sonyban van egy micro4/3-ért.
Az érzékelő mérete az egyik legfontosabb tulajdonsága a gépeknek (persze a 4/3-hoz pont a kisebb érzékelő miatt olcsóbbak az objektívek is, de cserébe a minőség is szépen kúszik le a kompaktok felé)
Nézd: minden rendszernek vannak előnyei és hátrányai. És nincs olyan, hogy tökéletes választás.
Én elmondtam, hogy nekem a szenzor méret kritikusan fontos, ettől még dönthetsz úgy, hogy neked például az ár fontosabb.
Azért az nagyon erős megfogalmazás, hogy a 4/3 minősége kúszik le a kompaktok szintjére.
Inkább úgy kéne fogalmazni hogy nincsen komoly és nagyon jelentős különbség az APS-C és a 4/3ad között de ha nagyon megvizsgáljuk jóformán pixelvadász szinten a dolgot akkor a mérleg nyelve az APS-C javára fog elmozdulni.
Plusz cserébe a 4/3os gépek ugyanazért a pénzért több extra szolgáltatást és fullos funkciót adnak.
Ettől függetlenül ismerek olyat aki az érzékelő lapka miatt Panaról átnyergelt Fujira
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!