A kettő kompakt fényképezőgép közül melyik lenne a jobb választás?
Szeretnék itthonra egy olcsó, átlagos használatra való kompakt fényképezőgépet. Nem akarok sokat rászánni, 20-25 ezer ft-ot max.
Eddig egy Nikon Coolpix S2800-as volt a befutó, de most elgondolkodtatott egy akció.
Most akciósan 20 ezer ft-ért hozzá lehetne jutni egy Agfaphoto Selecta 16-os géphez. Erről lenne szó: [link]
A Nikon pedig ez: [link]
A linkeknél szerepelnek a tulajdonságaik. Sajnos én annyira nem értek a fényképezőgépekhez, így csak azt tudtam leszűrni, hogy az Agfaphoto már-már egy bridge gép, nagy optikai zoom-al, és ami talán fontosabb, manuális állítgatási lehetőségekkel. (Egyik ismerősöm szerint ez jó dolog, ha esetleg később kicsit komolyabban el akarok merülni a témában). Viszont video felvételt csak VGA felbontáson tud. Ja, és 4 elem működteti. :)
A Nikon ezzel szemben teljesen automata, de HD videót készít, nagyobb felbontású képet csinál (5152x3864), és aksi "hajtja".
A két gép tulajdonságait összehasonlítva szerintetek melyik a jobb vétel? Tud annyival többet az ismeretlenebb márka, hogy megérje ennyi pénzért azt választani?
Vagy esetleg tudtok más (új!) gépet ajánlani ennyi pénzért, ami jobb választás?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Agfafoto fényképező annyit ér mint amennyibe kerül. Nem szép képeket készít (max. akkor jó, ha nem nagyítasz bele a képbe, de a színek szépek). Valamint ha nem adnak hozzá legalább 1-2 év garit én biztos nem venném meg.
Állítom 20-25 ezer ft-ért még ha van is rajta manuális úgyse használnád ki és nem is lenne értelme mert nem.
Szóval vedd a Nikont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!