Az 1,8-2,8 és a 3,5-6,3 -as objektívek között nagyon nagy a minőségbeli különbség?
És ha igen, főleg miben? fényerősségben vagy másban is?
Azért szúrta ki a szemem, mert szinte ugyanaz a Sony Pana fényképezőgép 50-80 ezer Ft-ért megvehető újként 3,5-6,3-as objektívvel, és végig nézegettem, minden más paraméterében tök ugyanaz a gép (sőt még kinézetre se különböztetem meg, ha nem nézem meg elöl a számokat), csak 1,8-2,8-as objektívvel, az viszont már 280 ezernél indul.
Tényleg ekkora minőségbeli különbséget jelent ez?
A mélységélesség annyit jelent hogy milyen széles az a távolsági tartomány amelyen belül éles a kép. Tehát lesz éles tartomány a képen csak az a kérdés hogy ez a távolsági tartomány milyen széles
köszi igen ez jónak tűnik nagyon, de vajon tényleg annyival jobb, hogy a 3-szorosa legyen árban a TZ57-esnek?
Látom, hogy 1,8-as, na de amit nm értek: van nekem elég jó minőségű Sony camcorderem, annak is 1,8-as és bizony igencsak kell neki fény, ha azt akarom, hogy szép éles kép legyen (azaz pl beltérben kifejezetten a reflektor se árt, kint meg szürkület előtt mindenképpen). és akkor innentől nem tudom, lehet-e ennél még rosszabb a 3,5-ös :)
A sony érzékelő lapkája kb. 10x akkora mint a panaé!
Ez annyit tesz hogy 10x annyi információt tárol el képről
plusz az optika is sokkal jobb
illetve a szenzor nagyságágnak vannak egyéb hatásai is pl mélységélesség vagy. Kevesebb zaj
olvass ezeknek utána és nézegess teszteket is
döntened neked kell!!
Bocs ez csak egy hasracsapós becslés volt
Pontosan kiszámoltam és a 4.1x -ese.
De ez is nagy eltérés a sony javára.
igen köszi, azóta más is mondta, hogy szerinte a négyszerese.
viszont akár így akár úgy, az érdekelne h ez a gyakorlatban mennyire mutatkozik meg. mert azt is állítják sokan, h ezek "finomkodások" és ugyan észre nem veszem a különbséget. hát nemtom ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!