Az interlaced és a progressiv felvételi módok között nagy a minőségbeli különbség?
Ha jól értettem, elméletileg pontosan a duplája kellene, hogy legyen a minőség progresszív módban, na de az a kérdés, hogy ez a különbség az emberi szem számára egyáltalán érzékelhető egy átlag LED TV-n pl?
Vagy ha dupla annyira állítjuk az fps-t, akkor elérjük, hogy az interlaced is ugyan olyan minőséget adjon, mint a fele annyi fps-számú progresszív felvétel?
Azaz akkor pl. az 1080p/25fps = lesz minőségre az 1080i/50 fps-sel?
Vagy milyen gyakorlati különbségek merülhetnek fel, amelyek miatt esetleg gond lehet az interlaced (de 50 fps-sel) módban való felvétel?

Progressziv módban minden egyes képkockán minden sor rögzítésre kerül, tehát pl. full hd-ben minden képkocka 1080 sort tartalmaz.
Interlaced esetén minden képkocka esetén csak minden második sor kerül rögzítésre.
Ez gyors mozgás esetén lesz zavaró, ilyesmi:

oké, köszi, én nem értek hozzá annyira, csak azért szertetem volna pontosan tudni, mert van egy olyan kamera ami csakis 1080i-ben de 60 fps-sel vesz fel, és töröm a fejem, hogy megéri-e vagy sem, mivel árban jó, csak nekem is ez az interlaced mód volt gyanús kicsit.
Viszont ha te is egyértelműen kizárnád, és 100% elvetendőnek tartod, akkor kérdés megválaszolva sztem ...
Hát kár érte pedig, hogy a rák enné meg, csak a gyártót se értem akkor, hogy a frászba lehet csak 1080i módban lehetőséget adni a beállításban? a progresszívre csak az 1280*720-as felbontásban ad lehetőséget, de ott már csak 25 fps-ben. Őszintén, abban bíztam, hogy persze nagy technikai különbség, de az emberi szem számára nem észrevehető. Ezek szerint mégse így van .... hát ok. köszi

Egy interjúnál, ahol az alany alig mozog, szerintem nem lenne egyáltalán zavaró.
Egyébként milyen kamera az, ami manapság nem tud 1080p-ben rögzíteni? 2105-öt írunk...
Egyébként szerintem a 720p/1080p közti különbséget is csak akkor veszed észre ha nagyon akarod...
oké, konkrétan egy interjúnál. de ahogy te is példáztad, ha már pl egy sportesemény vennék vele, akkor arra alkalmatlan ezek szerint.
hát kérlek a Samsung és méghozzá 2012-es kiadás, csak annyi, hogy nálunk nem volt forgalomban, nem európai szabvány (bár ezt félig én se értem, mert gondolom, más szabványt is ugyanúgy zavar, ha nem tiszta a kép ...)
Amit írtál a HD-ről, arra én is gondoltam, csak közben kiderült, hogy az meg nem teljesen 100% :(
Úgyhogy tényleg kilőve, sajnos csakis egy fix pont van: 1080i ... a többi paramétere kérdéses, így viszont, ha ez a véleményed, akkor felejtve a dolog részemről és köszi, még hó h nem vettem meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!