Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Az 1,8-2,8 és a 3,5-6,3 -as...

Az 1,8-2,8 és a 3,5-6,3 -as objektívek között nagyon nagy a minőségbeli különbség?

Figyelt kérdés

És ha igen, főleg miben? fényerősségben vagy másban is?

Azért szúrta ki a szemem, mert szinte ugyanaz a Sony Pana fényképezőgép 50-80 ezer Ft-ért megvehető újként 3,5-6,3-as objektívvel, és végig nézegettem, minden más paraméterében tök ugyanaz a gép (sőt még kinézetre se különböztetem meg, ha nem nézem meg elöl a számokat), csak 1,8-2,8-as objektívvel, az viszont már 280 ezernél indul.

Tényleg ekkora minőségbeli különbséget jelent ez?

2017. febr. 16. 08:37
1 2
 1/19 anonim válasza:
Igen.
2017. febr. 16. 08:44
 2/19 anonim válasza:

Kicsit nézz utána, hogy mit jelent a fényerősség, meg a gyújtótávolság.

[link]

Minél jobb egy objektív fényereje (minél kisebb a szám), annál jobban használható kevesebb fény esetén is. Ezeket drágább előállítani (csiszolás, anyag, bevonatok).

Az 50-80 eFt egy kicsit nekem gyanús. Alapvetően 100 körül van egy belépő DSLR váz.

2017. febr. 16. 09:10
 3/19 anonim ***** válasza:

Ha 280 ezer HUF akkor ott már a lencsék minősége is sokkal jobb. Azaz kontrasztosabb élesebb lesz a kép mindamellett hogy frankó a fényerő is.

Amúgy ha a Sony RX100as ról van szó akkor érdemes még megcsípni 100ezer HUF-al olcsóbban a Mark III-at ami most kifutó széria és gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a mark IV. (Wifi és hasonló szolgáltatásokban lehet jobb a IVes)

Summa szummárom érdemes teszteket olvasgatni az obival kapcsolatban mert nem csak a fényerő az ami számít.

2017. febr. 16. 09:44
 4/19 anonim ***** válasza:
Kisebb f szám nagyobb fényerőt jelent, azaz, akkor is tudsz éles képet készíteni, ha sötétebb van (mert a fényerő miatt nem kényszerülsz hosszú záridőre), továbbá ahogy csökken az f szám, vele együtt csökken a mélységélesség is, ezzel lehet szép makrókat és profi képeket lőni, ahol a céltárgy fókuszban van, a háttér pedig szépen el van mosva.
2017. febr. 16. 10:08
 5/19 anonim ***** válasza:

"Ezeket drágább előállítani"

Ez (csak ez) a dióhéjas igazság. A minőség külön tészta, mert a nagy fényerejű objektívek teljesen nyitva igen ritkán teljesítenek majdnem olyan jól, mint rekeszelve.

2017. febr. 16. 10:13
 6/19 A kérdező kommentje:

de ha a mélységélesség is csökken, akkor hogy lehet éles a kép? nekem a sportkamerám olyan h este sötétben is egész tűrhető felvételeket készít, na de annak az ég világon semmi mélységélessége.

és igen igen a Sony 100-asról volt szó a drágább esetében, na de van szintén uganez, talán a 80-as, ami szintén 140 körül van de akcióztatják most 80-ért.

(ami meg eredeti áron is 80 ezer, hidd el a Pana DMC-TZ57-es, wifivel, és ebben az LCD.je hasznos nekem, csak tényleg félek attól a 3,6-os obitól)

2017. febr. 16. 10:42
 7/19 anonim ***** válasza:
Kérdező: vegyél egy Panasonic FZ200-at. A teljes zoom tartományban 2.8-as fényereje van! Nagyon szép képeket készít, egyetlen hátránya, hogy a kis szenzorméret miatt egy picit zajosak a képek. Hobbi célra viszont tökéletes.
2017. febr. 16. 10:45
 8/19 A kérdező kommentje:

és azt mennyivel tartod jobbnak a TZ57-esnél? (most néztem amúgy 62 ezer mág újként is).

amúgy az FZ200-asról már eddig 4-en is panaszkodtak, hogy valami gépzaj van videofelvétel alatt és nem értik, miért meg hogy, szal vmi típushiba lehet, és így attól félek, pedig amúgy nekem is szimpatikus.

(oké, persze a TZ57-est is eddig 2-en szidták, hogy állítólag elég gyorsan elromlik a motorja ami az objektívet mozgatja, olvastam hozzászólásokban, hogy alig pár hónapos használat után egyszerűen beállt és kész vége).

Jó hát egy a kérdés: akkor a 2,8-ast lényegesen előnyösebbnek látod, mint egy 3,6-ost?

2017. febr. 16. 10:51
 9/19 A kérdező kommentje:

erre gondoltál, mint kifutó modell?

[link]

2017. febr. 16. 10:52
 10/19 A kérdező kommentje:

és hát ez lenne az álmom, csak ez kicsit drága már:

[link]

2017. febr. 16. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!