Lehet minőségbeli különbség, ha CD-ről játszom a zenét, vagy telefonról JACK kábelen segítségével?
persze hogy lehet,de nagyon sok mindentől függ
egyrészt hogy azonos minőségű hangfájlról van e szó.
ha azonos akkor a cd elvileg jobb de ez függ a lejátszótól hogy az milyen minőségben képes továbbítani valamint erősíteni a kiolvasott adatot.
továbbiakban függ az erősítőtől ami ezt erősíti,a kábelektől és a hangszórótól.
egy rossz hangrendszeren sokkal kevésbé észrevehető a különbség.
egy profi hangrendszer viszont kimutatja a hibákat.
telefon esetében egyik fő probléma a nem megfelelő DAC,valamint a jack kábel is bele szól a jelbe ami utazik rajta.
nem véletlen vannak rca-kábelek 600ft-ért is meg 600 000ft-ért is.
a kábelek anyaga,mérete,kábel felépítése,anyagszerkezete,szigetelés,csatlakozók mind módosítanak kicsit a jelen.
egy rossz kábel egy jó rendszeren hallgatva hallhatóan ront a zenén.
és ez nem mítosz,én a kocsimban is már 4-edik rca-t használom,de már ez végeleges,ezzel már elégedett vagyok.
összegezve,általában a cd-n lévő veszteségmentes hanganyag jobban szól profi rendszeren mint a telefonról jack kábelen keresztül játszott.
a legjobb pedig elvileg az sd-kártyás lejátszás,de ott sem mindegy milyen sd kártya,ez már nem az én világom,inkább informatika de úgy tudom akadnak olvasási hibák,és ez a nem mindegy hogy adott sd kártyánál mennyire sűrű,nagymértékű ez.
elvileg cd-től kevesebb hiba van sd kártyánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!