Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan érdemesebb makrózni?...

Hogyan érdemesebb makrózni? Előtét lencsével vagy közgyűrűvel?

Figyelt kérdés
2017. jan. 4. 20:32
 1/5 ThodEE GoD ***** válasza:

Előtét lencse olcsóbb, marad a fókusz és a fény mérés , bár fokuszt nehéz használni.

Közgyűrű olcsó, manuális obival egész jó nagyítás érhető el, sok fény kell.

Autófokuszos közgyűrű drága , még nem próbáltam.

Macró obi, van fókusz és fénymérés szintén drága de kevesebb CA, kevesebb kinlódás, szép képek :D

kihuzat plusz közgyűrű plusz DCR250 plusz egy régi 135mm es M42 es obi :D Baromi nagyot nagyít, ahova nem süt nyáron a déli nap ott vakuzni kell :D Imádom :)

2017. jan. 4. 22:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi pacsi ment

De azért egy jó előtétlencse 40 ezer HUF. Az sem olyan olcsó de ha tudsz olcsó előtét lencséket azokat is szívesen megnézem...

A másik verzió az elektronikus közgyűrű. Azt sem adják azért olyan nagyon ócsóért (20-30ezer)

A jó makroobjektív egy vagyon.

2017. jan. 4. 22:32
 3/5 ThodEE GoD ***** válasza:

Nagyon dicsért darab, nagyon kedvelem, és nem csillagászati az ára [link]

Sajnos a Macro óbi az zsebbe nyúlós :(

Ki hagytam a fordító gyűrűt, én próbáltam, nekem baromi kényelmetlen volt, persze cserébe fillérekért van.

Kihuzat plusz 3 közgyűrű(M42) 10k volt, M42 135/2.8 10k volt, DCR250 20k, vaku 40k, adapter M42-Nikon 300Ft, szóval nem olcsó, cserébe sok kromatikus aberráció, manuális állítás, nehéz, viszont kb elpusztíthatatlan :D

[link]

2017. jan. 4. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de ezek a képek nem nagy valamik... egy kínai előtétlencse is megteszi ha csak ilyen minőség kell.

Én pl. egy távcső frontlencséjét fogattam fel obi elé, teljesen jó marad a képminőség. CA nincs.

2017. jan. 5. 13:01
 5/5 tsirche ***** válasza:

Én a fordított obira szavazok:

+ brutális nagyítás

- semmi fény

- minimális élességi zóna

- mindent manuálisan kell megoldani (bár láttam már tákolt, adatátvivő kábelekkel megtoldott gyűrűt)

Türelemmel sok mindent el lehet érni, nyugalomban lévő rovarhoz is jó: (18-55@18 + fordítógyűrű)

[link]

2017. jan. 5. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!