Foto tanfolyamra nem baj ha nincs profi gépem?
(rossz kategória)
A legtöbb tanfolyamnak a lényege, hogy a kezdőket ismertesse az alapokkal. Ha te is kezdőknek valót kaptál ott egyáltalán nem baj. Aki kezdő, annak sokszor gépe sincs, vagy csak kompakt. Amúgy szerintem a honlap oldalán is fent van.
Milyen géped van?
Annyira kiakartam rakni a kérdést hogy nem is figyeltem a kategóriát. :)
Amúgy igen kezdőnek számítok de nemtudom hogy a tanfolyam annak számít e.
És a gépem Sony dsc-h300:)
Fotózok, benne vagyok, hidd el egy bridge géppel nem sok csodát fogsz művelni egy tanfolyamon. Ha profit nem is, de egy belépő kategóriájú dslr-t én beszereznék a helyedben. (Canon 1100D, 1200D, 1300D, Nikon D3000-3100-3200-3300) Anno ugyanolyan Sony-m volt, hát... Nekem nem lenne pofám ezekre ráírni, hogy fényképezőgép. Esetleg azt, hogy pillanatmegörökítő eszköz. Ezzel nem téged akarlak bántani, hanem a céget. Mert amikor egy gépen van rekesz állítás, de az objektívben nincs rekesz, akkor már elgondolkodik az ember, hogy mi a... Tudom, lehet állítani, de zoomolásnál megváltozik és amúgy is csak kettő érték közül választhatsz. De mondom, rekesz nincs bene, csak vmi nd szűrő megoldással tettetik a dolgot. Az iso-ról ne is beszéljünk... Mert mikor bridge gépen 200-as isonál olyan zajos a kép, hogy azt se tudod mi van, akkor elgondolkozol. Ellentétben a canonommal. A legalsó iso érték 200 amit használok, 1600-ig kb semmi zaj. Ha van valami kérdezz nyugodtan, szívesen segítek, ahol tudok! :)
16F (igen, 16...)
"Fotózok, benne vagyok
16F (igen, 16...)"
Lol, pistike, nem te voltál, aki pár napja azzal kezdte a kérdését, hogy már szinte mindent tud a fotózásról? Mert te aztán vágod a témát, nyomod a tutit, tényleg tudsz mindent. Nagyszerű meglátásaid vannak, pontosan ismered, kinek mire van szüksége, mi mire alkalmas, mi a jó, mi a szar. Isten vagy, na.
" Fotózok, benne vagyok"
Megjött Canon Pistike. Sony vázak nagyon jók, nekem a vágyam egy FF sony MILC. Meg csak a sony tud normális SLT gépeket csinálni.
A jobb tanfolyamokon nem baj.
Egyébként kétféle tanfolyam van:
- az egyik nagyon erősen a technikára/technológiára hegyezi ki az anyagot, rekesz-zár-érzékenység-mélység élesség, és a többi. Ilyen tanfolyamon bajban leszel, ha a géped nem teljesen manuálisan állítgatható, vagy például az apró szenzor miatt nem fogod látni a kapcsolatot a rekesz és a DOF között, így itt inkább csak az elméletet fogod látni, de próbálj meg lesni a többiektől.
Szerintem egyébként ezek a rosszabb típusú tanfolyamok, de egy két oktató imádja, pedig ettől még senki nem fog megtanulni fotózni.
- a másik típus inkább a kompozícióra, a látásmódra helyezi a hangsúlyt, próbál megtanítani arra, hogy meglásd a témát, és ha megvan, akkor hogyan hozzál ki minél többet belőle (hogyan komponálj, milyen alapvető hibákat kerülj, mit érhetsz el egy szűkebb vagy egy bővebb kivágással, etc).
Ilyen tanfolyamra akár egy mobiltelefonnal is el lehet menni, és sok hasznos dolgot fogsz tanulni.
Remélhetőleg a Te oktatód is inkább a 2. típusba tartozik, akkor pedig hasznos lesz bármilyen géped is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!