Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Megérné teljesen hétköznapi...

Megérné teljesen hétköznapi fotózásra egy tükörreflexes gépet venni?

Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 15:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki maga dönti el, neki mi éri meg. Nyilván jobb képeket csinálnál vele, mint egy 25 ezer forintos kompakttal, viszont nehezebben hordozható, és lényegesen drágább.
2016. dec. 21. 15:38
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

Lassan elavult technológiává válik, de még árulják...A tükör nélkülieké a jövő....

A tükrös mechanika kopik, véges az élettartama, és útban van a videózásnál. Plusz aranyáron kapsz hozzá fényerős obikat, nem beszélve a telékről....

2016. dec. 21. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

teljesen hasonlóak az objektív árak tükrösre mint a MILCekre

Sőt néhány keresettebb frankó obi a Canonra még olcsóbb mint Olympusra a saját márkás. panasonicból van 1-2 olcsóbb darab de azokon nincs stabilizátor és gyengébb kiépítésűek tehát megvan az árkülönbség oka.

Samsung obik qrva drágák és gyenge a választék. Ez más Milc márkákról is elmondható

2016. dec. 21. 18:07
 4/10 anonim ***** válasza:

Hétköznapi fotózásra azért jó egy MILC mert kisebb méretű-

Egy jobb darab akár a zsebedben is elfér. De hétköznapi fotózáshoz akár egy jófajta kompakt is megfelelhet

2016. dec. 21. 22:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Hétköznapi fotózásra nem éri meg. Szelfiket, napi 10-20-50 értelmetlen képet készíteni a facebookra telefonnal is lehet, ezért kár DSLR-t venni.
2016. dec. 21. 23:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Persze hogy megérné.Ha veszel egy régi tükrös gépet,obival ~35E Ft-ért,már az köröket ver a kompaktokra.Vannak hátrányok is.Pl.valószínűleg kicsi lesz rajta a kijelző és annak a felbontása is,de a képminőség kárpótolni fog.
2016. dec. 22. 18:47
 7/10 anonim ***** válasza:
#2: amíg nem tudják megoldani a gyors, fázisérzékeny AF-et a MILC-ekben, addig rétegtermék marad. A DualPixel AF nagy ígéret volt, de eléggé beragadt, máshol pedig hasonlóról sem tudok.
2016. dec. 23. 13:06
 8/10 A kérdező kommentje:
Véletlenül se szelfire gondoltam. Családi fotózás, gyerekeket a sulis rendezvényeken, kirándulások alkalmával a tájat, otthon a kutyát, szal ilyesmiket.
2016. dec. 24. 06:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, én mást értettem hétköznapi fotózás alatt. A felsoroltakra természetesen megéri. A súlyával viszont számolj! Egy kiránduláson kényelmetlenné válhat több óra után az 1-1,5 kilós teher, de a minőség mindenért kárpótol.
2016. dec. 24. 09:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Van egy kis kompakt gépem. Régi. A ceruzaelemek (sok milis, tölthető) hamar feladják. Egy iskolai előadáson nem igazán használható jobb képek elkészítésére 10+ m ről. Bohóckodni ok, ott a telefon de rendezvényre azért karcsú. A cserélhető obik miatt gondoltam a tükrösre. Nyilván hosszú távra, kímélve. Nincsenek fotós ambíciók, azaz nem járnám a határt állatok után kutatva stb stb. De szeretném ha sok sok éven át a suliban, családi összejövetelen stb lenne egy korrekt megbízható gép, ami a félhomályban is jó képet készít. Kb 150 maximum 200 ezerig nézegetem kitt be őket. Sok pénz nyilván egy ilyen, de talán egy ilyenre jobban megéri befektetni mint egy jobb kompaktra.
2016. dec. 24. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!