Kaptam ajándékba egy Canon 80D DSLR fényképezőgépet.
Objektív?
Figyelt kérdés
Előtte egy Fujifilm HS20 EXR Bridge gépem volt, amiben kedveltem a nagy optikai zoomot. Milyen objektívet ajánlotok hozzá, elsősorban tájakat és embereket szeretnék fotózni. Olyan objektívet szeretnék amivel azért zoomolni is lehet, bár tudom, hogy a DSLR-nél nem ez a fő szempont. (Jövő héttől járok majd tanfolyamra)?
Egy váz kihasználásához jellemzően többet szoktak objektívre költeni, mint amennyibe a váz került. Saját véleményem szerint inkább gyenge vázat és jó üveget érdemes venni, mint fordítva.
2016. nov. 5. 08:02
8/11 A kérdező kommentje:
Nos, köszi a válaszokat a haverom adott kölcsön egy 18-55 ös objektívet, ez jó lesz tanulni, majd a nyáron veszek egy jobbat.
2016. nov. 5. 15:29
9/11 anonim válasza:
Erre a kettőre én kettőt ajánlanék, Canon EF 50mm f/1.4 USM, vagy Canon EF-S 24mm f/2.8. Az első inkább az emberekre, a második inkább természet. Mindkettőnek elég kicsi a torzítása, a fényereje is jó, de fix. Ha nagyon bele akarsz menni akkor szerintem ne tanfolyamra járj. Netről tanultam, 14 vagyok és profi fotósoknak is tetszenek a képeim. Balassa László előadásait ajánlom, mivel nagyon jó dolgokat mond. És Szipál Márton is, aki sajnos meghalt, de róla is vannak dokumentumok. Én nem bízok a tanfolyamokban, mert könnyen előfordulhat hogy hülyeséget mondanak, pl hogy a derítő vakuzás hülyeség. Na ha ilyet hallasz akkor gyorsan sétálj ki onnan. Javaslom a YouTube csatornákat pl Serge Ramelli, Adam Kappa, Nick Page, Improve Photography, (ha bele akarsz menni az asztrofotózásba akkor): Lonely Speck, és még van sok, magyar is van pl Budai Petur. Remélem tudtam segíteni, bár lehet hogy úgy tűnök mint egy okoskodó 14 éves, de szerintem nem mondtam hülyeséget :D
2016. nov. 5. 21:04
10/11 anonim válasza:
"Canon EF 50mm f/1.4 USM"
Szerintem ez a Canon létező legrosszabb ár-érték arányú objektívet. Még a régi, lassú és pontatlan micro USM van benne, gyenge a mechanikai része és nagyon lágy nyitva. Inkább ajánlanám az olcsó 50 1.8-at, vagy ha valami tényleg jó kell, akkor Sigma 1.4 Art.
A kölcsön 18-55 tanulgatni és próbálkozni nagyon jó megoldás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!