Canon vagy Nikon?
a márka vallási kérdés
audi-bmw
ketchup-majonéz
apple-samsung
tom-jerry
a spec alapján a canont venném, főleg azért, mert kihajtható a kijelzője, ami nekem sokszor jól jött volna már
Mondjuk amennyire én tudom a Toshiba nem gyárt szenzort, a Nikon fényképezőgépekben mindig is Sony érzékelők voltak, de ez részletkérdés.
Nincs olyan mértékű különbség a két gyártó gépei között, amit észre is veszel. A különbség sokkal inkább ergonómiai, kényelmi szempontoknál látszik, ezért én a helyedben a számodra fontos funkciók illetve az alapján választanék, hogy melyik rendszer kényelmesebb a számomra.
@3
Igen;én is tudom,hogy a Sony szenzor az elterjedtebb,de a D5200-ban,D7100-ban,D7200-ban Toshiba szenzor van.Utána lehet nézni neten.Nem én találtam ki.
nézd meg a teszteket, hogy melyiknek miiyen a színvilága, zajszintje, stb. hasonlítsd össze a tudásukat, melyikben milyen funkciók vannak és neked ezekből mire mennyrie van szükség.
ami egyik vagy másik gyártó mellett szólhat leginkább az, hogy melyikhez mennyiért kapsz objektíveket, vakukat, egyéb tartozékoket. melyikhez mennyire és milyen árszinten találsz használt cuccokat, ha bővíteni akarod és szerintem a legfontoabb szempont, hogy a barátaid, munkatársaid, iskolatársaid, egyéb környezted körében hányan és milyen dolgokkal rendelkeznek, így növelheted az esélyeidet, hogy tudtok egymással csere-berélni, drágább dolgokba közösen beruházni, vagy csak kölcsön kérni egymástól valamit, ha tönkremegy valami.
egyébként minden gép annyira jó, amennyire megtanulod kihasználni és a hasznodra fordítani a tulajdonságait. a fotók minősége zömében nem a gépen múlik, hanem azon, hogy te hogyan és mire használod azt a gépet.
Vagy Pentax? Szerintem a legjobb gépek a Pentaxok, és már alsó kategóriában megkapod azt, amit a másik kettőnél lényegesen drágábban. A K-3 mindkettőnél jobb.
De ha Canon és Nikon közt kellene választanom, akkor egyértelműen Nikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!