Nem szoktam ilyeneket kérdezni, de most én sem tudok dönteni?
Nikon D80-om van, ami anno elég komoly gép volt, de mára már belátom én is hogy sajnos zajkezelésben, live view + videó funkció hiánya miatt le van maradva technikailag... mellé még elég nagy is. Obival, markolattal két akksival, vakuval már elég súlyos darab.
Gondolkozok hogy helyette megéri-e egy belépő szintű mai tükröst venni, vagy egy milc-et.
Canon Eos 1200D ami szóba jöhet az ára miatt, vagy egy valamilyen MILC, pl. E-PL6 szettben vagy egy GF7 Panasonic, ezek elérhető árúak.
Ti melyiket ajánlanátok? A live view / videó, és a focus peaking, jó zajkezelés (zaj lehet csak ne színzaj legyen mert az ronda...) fontos lenne.
Ami lényeges lenne az alacsony zaj magas érzékenységen (mint már írtam) fotózásnál, a videózási képesség oly módon hogy lehessen állítani az érzékenységet, záridőt, valamint támogassa a régi objektíveket (m42 széria leginkább, és az m39, ezért a Nikon ilyen szempontból nem a legjobb).
Nincs bajom a D80-al csak már van jobb is, lehet megelégednék egy D90-el is de az m42 m39 kilőve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!