Miért jó DSLR gépeken napellenzőt használni?
Akartam írni, hogy #7 által említett védelem miatt én mindig felteszem a napellenzőt. Azért az is elég életszerű, hogy Nappal a hátam mögött kezdek fotózni, majd lövök valamit oldalra fordulva, netán ellenfényest, stb.
Valamint, ha cserélgetnem kell, akkor napellenzővel az orrára állíthatom, akár fotós táskában, akár nyugisabb helyen mellettem a padlón, és akkor is védve van frontlencse, de nem kell kupakolnom.
Az elmúlt 11 évben annyira ráhagyatkoztam a napellenző általi védelemre, hogy fél napokat lóg a nyakamban napellenzővel és kupak nélkül (persze, fotózom közben, csak nem állandóan, mondjuk 6 perces programoknál egyet-kettőt), s egyszer jól rá is fáztam, lehajoltam a hátizsákba, és egy felfelé ágaskodó virág pont bemászott a napellenzőbe, másfél órát pucoltam valami ragadós sárga mézgát. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!