Nikon d3300 vagy Nikon d5300?
D3300:
Borotvaéles 11 pontos AF-rendszer mindegy, milyen gyorsan és kiszámíthatatlanul mozog a téma, a D3300 fényképezőgép mindent élesen tart. A borotvaéles, középen kereszt típusú érzékelővel rendelkező, 11 pontos automatikus élességállítási rendszer gyorsan élességet állít a témára, és meg is tartja azt még akkor is, ha a téma nem a kép közepén van, illetve gyorsan vagy teljesen kiszámíthatatlanul mozog.
D5300:
39 pontos AF-rendszer: a D5300 rendkívül pontos automatikus élességállítási rendszere 39 élességpontot tartalmaz, a középen levő kilenc érzékelő kereszt típusú. A fejlett 3D témakövetés révén az élesség bármilyen apró témán megtartható, még ha az teljesen kiszámíthatatlanul mozog is.
A kereszt típusú érzékelők és a kihajtható kijelző miatt érdemesebb megvenni a d5300-as gépet?
Portré fotózás területén mozgok.
"Portré fotózás területén mozgok."
Akkor a váz tökmindegy, szépen vegyél egy 135 mm-es fényerős fix obit.
De nem értem a logikádat, leírtad az AF rendszereket, ami pont nem fontos a portrézáshoz, a többi egymillió jellemzőt pedig meg sem említed.
Persze portré fotózáshoz, nem ezek a lényeges jellemzők. Amik fontosak ehhez a területhez, azokban nincsen lényeges különbég.
A kérdés, amblokk megér-e +50000FT-ot az AF rendszer és a kijelző rendszer különbsége.
Ha gyorsan és kiszámíthatatlanul mozgó emberekről készítesz portrét, akkor előny lehet a több érzékelő.
Én portrézni mozdulatlan embereket szoktam, a fókuszrendszer gyakorlatilag érdektelen.
Az pedig, hogy a kihajtható kijelző megéri-e... Hát ember, te fotózol, volt már olyan gondolatod, hogy hű most de jó lenne egy kihajtható kijelző?
"Abból a plusz 50 -ből már majdnem kijön egy 50mm f1.8- as objektív a portréhoz."
50 mm gyútávval hogy akarsz portrézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!