Milyen tükörreflexes fényképezőt érdemes venni?
olyan kb 150 ezer ft-ot szeretnék rá költeni (objektívvel)
nagyjából mindenre szeretném használni de legjobban a természetfotózás és a lovak/lovasok fotózása érdekel
kérem csak olyan válaszoljon aki ért is hozzá
Szia!
Ha tükörreflexes gépet szeretnél, inkább az ismertebb márkák felé nézegess, canon, nikon. A kettő közül nincs olyan, hogy jobb, mivel mindenkinek az a jobbik, amelyiket használja :) Én pl. évekig canon szerettem volna, végül egy nikont rendeltem, mert ismerősnek az van, csodálatos képeket készít, és tud nekem segíteni.
Szerintem első lépésben egy olyan objektívet vegyél, amely "mindenre alkalmas". Erre szerintem a legjobb lenne a nikkornak a 18-140-es objektíve, amely jó mindenre. Azért tettem idézőjelbe, mert nem fogsz vele olyan makrót-portrét stb. képet készíteni, mint amilyeneket az arra készített objektívek készítenek, viszont ezzel meg tudsz tanulni sok hasznos dolgot. Valamint ez egy zoom objektív, így kirándulásra is alkalmas.
Viszont ez az obi neked drága lenne vázzal együtt, így a 18-105-ös objektív is jó választás lehet Neked egy Nikon D3300-as vázzal. A keretedet nem sokkal haladja meg. [link]
Alap objektívet, azaz 18-55-ös obit nem érdemes megvenni. Ezt ugye azért adják a gépekhez, hogy olcsóbb áron juss hozzá egy tükörreflexes vázhoz, plusz a leggagyibb obit kapod hozzá. Ez annak jó, aki csak úgy fotózgat, nem foglalkozik a képminőséggel, csak el van vele.
Kezdésnek neked a 18-105-ös jó lenne, ha meg kinőtted, gyűjtesz jobb obira.
De ha gépet veszel, akkor tudd az alábbi dolgokat is:
- kelleni fog hozzá SDXC/SDHC memóriakártya, legalább 32-64 GB, gyors írási/olvasási sebességgel (a legjobb a 90mb/sec, de 70 mb/sec alá nem nagyon érdemes adni)
- táska, mivel valamibe kell majd tárolni a gépet, hogy ne legyen baja
- a későbbiekben állvány (ha pl time lapse, HDR fotókat akarsz majd valamikor készíteni).
És ha ezeket nézzük, már bőven túllépik a keretedet :/
Ne sajnáld a pénzt rá, kicsit gyűjtögess, mert ha tényleg érdekel a fotózás világa úgy, hogy nem csak fotózgatsz, mert azt egy kompakt géppel is lehet, akkor jobban jársz, ha jobb minőségű dolgokat vásárolsz :)
Remélem tudtam segíteni. ha bármi kérdésed van, írj privátban!
Tudom, hogy így drágább, és elképzelhető, hogy megvenni sem tudod. Így aztán ha alapobis gép kell, akkor azt vedd :) Majd később bővíted más obival.
Akkor viszont ez sem lenne rossz számodra:
Kapsz hozzá kártyát és táskát is.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!