Milyen tükörreflexes fényképezőt érdemes venni?
olyan kb 150 ezer ft-ot szeretnék rá költeni (objektívvel)
nagyjából mindenre szeretném használni de legjobban a természetfotózás és a lovak/lovasok fotózása érdekel
kérem csak olyan válaszoljon aki ért is hozzá
"Érdekes módon én remek képeket készítek vele. Tájképhez és portréhoz is jó."
Portérhoz? Na ne röhögtess, portérhoz minimum 80-as gyútáv kell ha nem akarsz ufo fejeket. De a legjobb egy fényerős 150-as fix. Sőt a 18-55 kitnek 55 mm-nél már nagyon leromlik a képminősége, meg semmi fényereje nincsen.
Tájképhez meg nagyobb látószög kell, nagyobb mélyélességgel.
Elhiszem hogyha lefotózd a nagymamit 18-55-essel, felrakod facebookra és mindenki agyondícséri, akkor azt hiszed hogy remek fotókat csinálsz.
Kíváncsi lennék a remek képeidre, szívesen kielemezném őket.
ksőbbiekben természetesen szeretném "bővíteni" új objektívekkel stb..
1 éve használok Photoshopot és nem én tettem fel azt a kérdést
pff imádom az ilyen "szakértőket" akik akkora gurunak hiszik magukat, hogy bátran leszólhatnak és pocskondiázhatnak bárkit teljesen ismeretlenül is. Villantsatok már valamit szakikáim! Ja, hogy még leragadtatok a Pajtás fényképezőgépnél?
Lehet, hogy most újat mondok nektek, de ez a fórum nem arról szól, hogy a másikat a porba alázzuk, hanem hogy válaszoljunk a kérdésekre.
És igen. Lehetséges jó tájképet és portrét is csinálni 18-55 -ös objektívvel. Csak meg kell találni a megfelelő paramétereket és jól kell komponálni a képet. Ezeknek a fogalmaknak majd nézzetek utána egy szakszótárban jó?
Kérdező: kissé elkanyarodtunk a tárgytól.
Érdemes amúgy használtan is megnézni, mert ott is lehet jókat kapni. És ne riadj vissza a milctől, csak mert valami noname pofa azt mondta. Olvass el teszteket és főleg csinálj meg valami tanfolyamot, hogy amit megveszel azzal tényleg szép képeket csinálhass. Látod, idejön pár lelki nyomorék és hirdeti az igét. Név, arc és eredmények nélkül.
Ha van még kérdésed, keress meg privátban. Én a magam részéről lezárom a kérdést és törlöm is a saját listámból.
" de ez a fórum nem arról szól, hogy a másikat a porba alázzuk, hanem hogy válaszoljunk a kérdésekre. "
Akkor miért nem ezt teszed? te kezdtél el okoskodni és személyeskedni.
" Lehetséges jó tájképet és portrét is csinálni 18-55 -ös objektívvel. Csak meg kell találni a megfelelő paramétereket és jól kell komponálni a képet"
És hogy csinálsz normális portrét 55-ös gyútávval? Torzítod a tér idő koontinumot? Mert 55-nél még komolyan torzul az arc. Ráadásul 18-55nek 55 a vége, alapból pocsék lesz a képminőség.
Bírom azokat akik vesznek egy kitobis D3200-at vagy 1200D és Capának képzelik magukat miközben csattogtatják a tükröt.
Hát... nem véletlenül hívták vagy 70 éven át a kisfilmes méretű fényképezőgépeknél a 75-100 mm-es objektíveket portréobjektívnak... A cropozott gépen meg az 55 az oda esik.
Mondjuk nem értem, hogy a kérdés kiegészítéseként látható lovak/lovasok betűhalmaz elolvasása után már egyáltalán hogyan kerül szóba a 18-55, de mindegy. :)
"Mondjuk nem értem, hogy..."
Ez azért van, mert nem értesz hozzá, lásd acelsziv nevű felhasználó válaszait. :)
(Kész a popcorn, húzzatok bele! :D)
Hmmm, látom, félreérthetően fogalmaztam, kiírom explicite, tehát szerintem a 18-55 gyújtótávolság a lovas feladathoz alkalmatlan.
Ide nem értve, mikor a ló le van béklyózva és a fotós a képébe tolja a gépet, de a kivét, mint tudjuk, erősít.
Egy szokásos lovaspályán, mondjuk a díjlovagló négyszög hosszú falán állva (amúgy kevés hely van, ahol egészen közel lehet állni) a szemközti falon haladó lovashoz kropos gépnél kell a 100 mm. Ennél csak kedvezőtlenebb helyzetek vannak.
Amúgy, bár én nem használtam sosem, sem az eccerűt, sem a stabilizátorosat, az IS-es változat képminőségével kapcsolatban nem mondanak rosszakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!