Milyen tükörreflexes fényképezőt érdemes venni?
olyan kb 150 ezer ft-ot szeretnék rá költeni (objektívvel)
nagyjából mindenre szeretném használni de legjobban a természetfotózás és a lovak/lovasok fotózása érdekel
kérem csak olyan válaszoljon aki ért is hozzá
Egyébként: [link]
Ha nem feltétlen DSLR -t akarsz, hanem egy olyan gépet ami kb egyenértékű vele. Ez tényleg kijön annyiból.
Felejtsd el a MILC-eket, csak azok próbálják népszerűsíteni, akikre rásózták és most nem tudnak továbblépni. :)
Vagy nem akarnak...
Válassz Canont vagy Nikont, teljesen mindegy. Mindegyiknek van kis előnye a másikkal szemben, de semmi komoly.
Azért dslr és azért ez a két márka, mert nagyságrendekkel több kiegészítőt találsz hozzájuk akár újonnan, akár használtan, nem csak két-három objektív közül "válogathatsz".
Hát ki ért hozzá? Mondjuk Robert Capa? Lehet, hogy lófotózásban ő sem volt olyan jó. :)
Kb 10-15 éve mindenkinek az volt a véleménye, hogy az autofókusz gyorsaságában a Canon jár élen. Akkoriban a sport világversenyeken a fotósok mind Canonnal nyomultak. Ma igazából annyira nem érdekel a téma, mert én akkor leragadtam a Canonnál, így váltani nagyon fájdalmas lenne. Azonban pont e fájdalom még szóba kerül alább. :D
Ami más szemszögeket érint, sokak szerint Canon objektívben ugyanazt a minőséget olcsóbban lehet megkapni, mint Nikonban. A többi gyár gépeit én csak akkor venném, ha erős érzelmi vagy egyéb indokok szólnak mellette, mert a kiegészítők választéka az Canonnál és Nikonnál óriási. Másnál meg vagy szűkös, vagy elégséges.
Sajnos akárhogy is igyekszel leragadni egy választásnál, ez nem szokott sikerülni a bolygólakók nagy százalékánál. Az ember megkívánja a nagyobb gyújtótávolságot (telés témáknál sajnos áll a mondás, miszerint mindig jól jönne még egy kis gyútáv...), aztán kéne nagy fényerő, hogy a fedelesben is készülhessen kép, aztán egy új váz, mert jobban tűri a magas ISO-t...
Így aztán én úgy gondolom, hogy ennyi pénzért nem fog sikerülni.
Ha Canonról beszélnénk, akkor azt mondanám, váz majdnem mindegy, a kétszámjegyesekből, objektív meg az 55-250-es. Ez kb kimeríti a keretet, tavasztól őszig használható kültéren. Lóra. Tájképre nem annyira. Meg a szobában se népes pereputtynál.
Ja, és nem árt megtanulni valami képszerkesztőt, no persze előtte megvenni, emrt a gyengébb tekkknika több utómunkát követel, és akkor a RAW fényképezés jobb alap.
A magyar lovasfotósoknál szerintem a Canon-Nikon arány 60-40 %, és tudok egy Sonyt használóról. :)
Aztán te voltál az, aki feltett már kérdést lovasfotózás ügyben, majd mikor írtam valamit, a füle botját se mozgatta? :D
Nikon: magasabb dinamikatartomány
Canon: olcsóbb objektívek, jobb videó készítés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!