Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Valaki el tudná magyarázni,...

Valaki el tudná magyarázni, hogy mi pontosan az objektív, miért számít a mérete? Pl. Mi a különbség egy 18-55 és egy 18-105 méretű objektív között, melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez fontos szempont fényképezőgép vásárlásakor. Ha általános hobbifotózásra szeretném, milyen objektívvel célszerű venni a gépet?

2016. jún. 12. 12:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%

"nem kell ide keverni a croppos szorzót"

De hát te keverted ide... :D

2016. jún. 12. 22:45
 12/22 anonim ***** válasza:
13%

Ja, bocs tényleg én kevertem ide. Pontosabban a crop faktorról van szó. A következő oldalon megtalálható hogy melyik szenzorhoz milyen szorzóval kell számolni. Valóban van eltérés a Nikon és a Canon között, de szerintem elhanyagolható.

[link]

2016. jún. 12. 22:59
 13/22 anonim ***** válasza:
16%

Na, ha már így tisztába tettük, a 18-55mm az a klasszikus 28-80mm-nek felel meg APS-C-én ( 1.5 Nikon, és 1.62 Canon crop faktoros szorzókkal).

Azaz Nikon esetén 27-82,5mm

Canonnál: 29,16-89,1mm

Ezekután mindenkinek csak gratulálni tudok aki lepontozott. Csak hogy fokozzam az izgalmakat, szerintem aki dslrt vesz az meg is érdemli. A belépőszint minősége egy ratyi. Állandó objektív mizzériában szenved az akinek dslr-je van. Nem elég, hogy vagyonokat költhet kis zoom átfogású nagy fényerős objektívekre, még cipelheti is magával mint egy serpa. A dslr egy letünt kor vívmánya, akinek van egy csöppnyi esze ultrazoommos gépet vesz.

DSLR-t az vegyen akinek két anyja van.....

2016. jún. 15. 10:33
 14/22 anonim ***** válasza:
44%
#13: Buta vagy. Nagyon.
2016. jún. 15. 10:37
 15/22 anonim ***** válasza:
20%
Fáj az igazság, sajnállak.
2016. jún. 15. 10:50
 16/22 anonim ***** válasza:
44%
Igen így van. Fáj, hogy nemzetközileg (el)ismert esküvőfotósként kényelmesen megélek abból amit a dSLR fényképezőgépeimmel keresek. ;)
2016. jún. 15. 11:32
 17/22 anonim ***** válasza:
16%

Na ez az erről beszélek. Van egy rakás géped, és objektíved persze mert ebből élsz, de egy amatőrrel ne hasonlítsd magad össze. Egy amatőr minek vigyen ki egy rakás felszerelést egy kirándulásra, vagy egy óvodai farsangra. Vigyen magával legalább két DSLR-t meg vagy 4 féle objektívet, na ne röhögtess.

Ez a bajotok, hogy magatokból indultok ki aztán keveritek a hivatást a hobbival...

Egy amatőr vegyen ultrazoommos gépet, a profi meg dolgozzon meg a pénzéért egy halom felszereléssel....őt legalább ezért fizetik.

2016. jún. 15. 11:40
 18/22 anonim ***** válasza:
44%
Elárulok egy Titkot, de tényleg csak akkor ha nem mondod el senkinek: mindenki amatőrként kezdi és mindenkiben megfogalmazódik a fenti kérdés egyszer. Miből gondolod, hogy a kérdező nem akar majd előrébb jutni, fejleszteni, fejlődni, tanulni és egyszer profiként dolgozni?
2016. jún. 15. 11:45
 19/22 anonim ***** válasza:
Egy belépő szintű dslr+kit obi árából még egy normális objektívet sem lehet venni amit a hivatásosok használnak.
2016. jún. 15. 11:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Természetesen semmi nem akadályozza meg a kérdezőt, hogy profivá váljon, sőt a válaszommal hozzájárultam a szakmai, elméleti tudásának a fejlődéséhez is, amit a jelenlévő szakértők lehurrogtak. Én már ettől több érvvel nem tudok szolgálni ami a kérdésben lévő objektív gyújtótávolságáról szólna,és már nem is akarok. De tudomásul veszem, hogy ezen a weboldalon nem csak hozzáértők tanyáznak, hanem olyanok is akiknek a válaszom teljes káoszt és zűrzavart okozott az amúgy sem fejlett szürke állományukban, ha persze feltételezzük, hogy van nekik olyan....Sőt a szakértők is elég neccesek...ha egy sem akadt köztük aki felfogta volna a válaszom lényegét...
2016. jún. 15. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!