Milyen kezdő DSLR gépet ajánlanátok egy amatőrnek, hobbi fotózásra? Nikon D3100-ban gondolkozom.
Főként utazások során, családi képek, portrék készítésére használnám. Tehát nincs semmilyen speciális célom vele, csak nagyon jó minőségű, szép képeket szeretnék készíteni az említett alkalmakkor.
Nem értek a fényképezéshez, teljesen kezdő vagyok, viszont nagyon érdekel, már olvasgattam utána, illetve azt tervezem, hogy miután megvettem, mindenféle oktató videókat nézek, és megtanulom.
Ez lenne az első fényképezőgépem.
Szerintetek a Nikon D3100 megfelel erre a célra?
Szívesen fogadok minden tanácsot.
Köszi :)
D3100 megfelel erre a célra, bár a 18-55 kitobival se tájképekre, se portréra nem alkalmas.
Ott van még a Pentax K 50 az eső és porálló, az is jó kis gép.
Vagy a canon beugró xxD modelljei.
Gyakorlatilag csak a pénztárcád szabja meg, mit vegyél. Nincs a piacon olyan dslr, ami nem lenne alkalmas hobbi-célra.
A kérdést inkább úgy kéne feltenned, hogy milyen objektívet vásárolj hozzá. Az ugyanis egyrészt jelentősen befolyásolja a képminőséget (bár hobbi szinten, családi fotózásra, nyaralásra bőven elég a kitobi minőségge is), másrészt a gyújtótávolság korlátozza a lehetőségeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!