Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy kezdő fotóstúdióhoz...

Egy kezdő fotóstúdióhoz szerintetek mennyi cucc kell?

Figyelt kérdés
Ugyanis voltam egy stúdióban fotózkodni, de nem mondanám, hogy nagyon profik. A mai gépek kb elvégzik a fotós helyett is a munkát. Szóval arra gondoltam van egy kevés befektetni való pénzem és megpróbálnám, hisz 10.000/óra kb amiket látok fotózást. Csak képes lenne megtérülni. MIt mondotok? Ja és egy 2.30-as belmagasság elég?

2016. jan. 2. 21:59
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Úgy beszéltek itt tiszteletről és alázatról, sőt számon is kéritek azt, hogy a kérdező azzal nyitott, hogy a fotósok helyett a gépeik dolgoznak, kutyába sem nézve ezzel Őket. Tapasztalatból írom, hogy amit válaszként kapott az a legenyhébb verzió volt, még csak gonoszak sem voltak vele, ennél a hasonló kérdésekre sokkal durvább válaszok szoktak érkezni ennek oka pedig nem a fotósok modortalanságában keresendő hanem abban, hogy aki milliókat fektet felszerelésbe és éveket tanulásba az baromi nehezen viseli ha valaki semmibe veszi ezt.

Az irigységet pedig nem is értem, hogyan sikerült idekeverni. Hogyan/mire lehetnének irigyek a válaszadók, valakivel szemben aki azt gondolja, hogy a fényképezőgép készíti a képet és végzi a munka oroszlánrészét? A fenti mondat arról tanúskodik, hogy sem tudása, sem eszközei, sem pedig ügyfelei nincsenek amire irigy lehetne bárki is. Legfeljebb pénze, de az meg nem mérőszám egy értelmes ember fejében, noha nem kétlem, hogy keményen dolgozva szerezte ami nyilván tiszteletre méltó, csak furcsa, hogy ennek ellenére totálisan semmibe veszi más munkáját.

A kóklereket semmilyen területen nem szeretik, viszont aki megfelelő felszereléssel és azt használni képes tudással végez magas színvonalú kreatív munkát, annak sosem lesz konkurenciája a hatodáron dolgozó kókler, mert mindig lesz olyan akinek fontosak a képei és áldozni is hajlandó rájuk.

2016. jan. 3. 16:28
 22/34 A kérdező kommentje:

Kérek mindenkit, hogy ne vitázzon! Sajnálom, ha a mondatom sért bárkit is. Nem gondoltam át, hogy ez bántó lehet, de szerintem aki érti az érti mire gondoltam. Nem vontam kétségbe egy fotós tudását se, de tudjuk, hogy a technológiának hála ma 100x könnyebb dolga van egy fotósnak, mint volt 10 éve. Ezért is van ennyi hobbifotós, mert tudás nélkül is lehet jó képeket csinálni. Persze nem tökéleteset. Tényleg nem szeretném ha itt sértegetésekről szólna ez a téma, mert nem hiszem, hogy az ellenségeskedés bárkinek is jó.

BOCSÁNATOT KÉREK mindenkitől akit sért bármelyik mondatom. Nem szándékos és nem ártó jellegű volt. Nem kell tehát személyes kritikának venni. Remélem, hogy sikerül ezzel lezárni a vitákat. Én nem szeretem az ellenségeskedést, főleg ismeretlenül és főleg úgy, hogy nem lesz ettől senkinek se jobb vagy rosszabb.

2016. jan. 3. 16:40
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem igényel kevesebb tudást a digitális fotográfia mint az analóg, ha magas szinten akarod űzni és megfelelő felszerelés illetve azt használni képes szakmai tudás/tehetség nélkül nincs jó kép, legfeljebb szerencse.
2016. jan. 3. 16:47
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

"de tudjuk, hogy a technológiának hála ma 100x könnyebb dolga van egy fotósnak, mint volt 10 éve. Ezért is van ennyi hobbifotós, mert tudás nélkül is lehet jó képeket csinálni."

Még mindig nem érted. Elhiszem, hoyg nem akartál senkit megsérteni, de nem fogod fel, hogy attól, hogy digitális, még ugyanúgy komoly szakmai felkészültséget igényel egy jó kép. Az, hogy TE azt mondod pistike fotóira, hoy hűdejó, attól pistike fotói még pocsékak. Csak ezt a hozzáértés teljes hiánya miatt se te, se pistike nem értitek.

Olyan ez, mint amikor pistike verset ír, és néha stimmelnek a rímek, akkor már örül és megkérdi itt, hogy na milyen lett a vers - és jönnek a pistikék, hogy hát tök jó, mert néha még rímel is. József Attila, Kosztolányi, Ady, Radnóti meg forognak a sírjukban.

2016. jan. 3. 17:07
 25/34 anonim ***** válasza:
0%

Hát igen. Kedves kérdező amit itt kaptál az jellemző erre a weboldalra. Itt senki nem " haver ". Ami itt megy az a kioktatás, személyeskedés, gúnyolódás, nagyképűség netovábbja. Abból kell kiindulni , hogy a fotózás mint olyan az nem egy hétköznapi tevékenység. MŰVÉSZET.

Ahol a fotós és a gépe egy egységet alkot és közösen hoznak létre az egyszerű emberek számára felfoghatatlan varázslatot. Egy KÉPET. Ami egy csoda. Abban benne van a fotós minden tudása, évek tapasztalata, kudarcai, tanulása és esetenként sok pénze. És a fotós veleszületett tehetsége. Mert ezt is csak TEHETSÉGGEL lehet művészi színvonalon művelni.

És ha Valaki úgy érzi, hogy bizony ő is magában hordozza isten áldását, és még DSLR " csupa nagybetűvel" boldog tulajdonosa, na de nem csupán holmi belépőszintűé, mert az csak a full amatőröknek a privilégiuma, akkor ezen a weboldalon lekezelően beszélhetsz bárkivel, mert már félistennek számítassz.

2016. jan. 3. 17:59
 26/34 anonim ***** válasza:
Mi van, #25, nem mered felvállalni a véleményed, képes voltál emiatt új accountot regisztrálni?
2016. jan. 3. 18:12
 27/34 anonim ***** válasza:

Mindkét oldalnak megvan a maga igaza.

Egyrészt a fotóst nem szabad lenézni, mert nem a gép végzi a munkát. A világítás pl. egy külön művészet, és ezt csak az érti meg, aki elkezd vele foglalkozni. Utána jössz rá, hogy mennyit számít, hogy hová és hogyan teszed a lámpát/vakut, amikor már nem csak kint, a napsütéses kertben csattogtatsz. A stúdió szerintem az egyik legnehezebb terep. Persze vannak azok, akik feltesznek két lámpát, egy fehér hátteret, aztán hajrá.

Szerintem a kérdező arra gondol, hogy a digitális fotózás annyiból egyszerűbb, hogy nagyobb a mozgástered. Csinálhatsz minden költség nélkül próbafotót, megnézheted, milyen lett, nem úgy, mint a filmnél, ami csak a kidolgozás után derül ki. Azért nem mindegy, hogy rögtön nagyfelbontású laptop kijelzőn látod a képet, vagy meg kell várnod, amíg kidolgozod, aztán vagy sikerült, vagy nem.

Mindenesetre én sem indulnék ki abból egy stúdió berendezésénél, hogy voltam egy szar helyen, és olyat én is tudok. Minél többet foglalkozol a fotózással (meg általában bármivel), annál inkább rájössz, hogy keveset tudsz.

És amíg azt sem tudod, mi kell egy stúdióba, ne akarj stúdiót nyitni. Kezdj el fotózni, bérelj egy stúdiót, próbálj ki dolgokat, tanulj, gyakorolj, szerezz be megfelelő felszerelést (mert hidd el, egy belépő váz nem lesz elég), és amikor már meg tudod válaszolni, hogy mire van szükséged, elkezdhetsz abban gondolkozni, hogy saját helyet nyiss.

Sajnos ezen az oldalon tényleg kevés a normális hozzászólás, amire mindig az a reakció, hogy sokszor felteszik ugyanazt a kérdést. Lehet, de ha nem tudok normálisan válaszolni, nem válaszolok.

Egyeseknél ez az otromba stílus az alapbeállítás, reméljük, az ügyfeleikkel nem így beszélnek.

Ui: Esküvőnként 10 nap utómunka? Az azért elég durva. Valamit nem jól csinálsz.

2016. jan. 3. 18:36
 28/34 anonim ***** válasza:
0%
Mit nem merek???
2016. jan. 3. 19:04
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
Ja, a provokációt kifelejtettem, na abban is jók az itteni " fiúk".
2016. jan. 3. 19:07
 30/34 anonim ***** válasza:
#27: Nyilván azért van tele a naptáram évről évre és hívnak rendszeresen külföldre is esküvőket fotózni mert valamit nem jól csinálok. Sajnos tetszik vagy nem tetszik, a felhasznált infrastruktúra és a végzett munka rutinszerűségétől függően 80-100 óra utómunka van egy esküvői képanyagon (mire az ellőtt 2-3ezer kockából lesz mondjuk 800 átadott). Eleve a válogatás 2-3 munkanap.
2016. jan. 3. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!