Egy 1980-as években készült negatívról szerettem volna papírképet készíttetni, de nem vállalták. Tényleg ilyen megoldhatatlan feladat lenne?
Az egyik helyen azt mondták,hogy Orwo márkájú a film, és ezt a sárgás árnyalatú filmet nem kezeli a gép.
Mondjuk két kép volt egyben, ezt nem szeretik a modern automata berendezések.A másik helyen meg 2000 Ft-ot akart kérni 4 képért.Láttam, hogy palira akart venni.Na azért sem rendeltem meg.
Hülyeség én pont nemrég szkenneltem be egy régi negatívot.
Van egy kamerám ami 1cm ről tud makrót filmezni full hd ben elég szépen . Odatartottam egyik kezemmel a fehér monitor elé a filmet és lefényképeztem . A képet sima Acd see képnézegető programban átkonvertáltam negatívba + kértem rá egy auto adjust ot .Ingyen volt .
Ha valami spéci árnyalata van a negatívnak akkor azt meg a hue csúszkával tudod beállítani szintén minden alpári képszerkesztő program tudja ,nem kell itt photo shoppra gondolni és komoly szoftverekre .
Akár windows paintben is megcsinálom bár utoljára kisiskolás koromban játszottam azzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!