NIKON D3200 + 18-55VR + 55-300VR objektív?
Ne hallgass rá kérdező: Ez egy tipikus "mindenkit leszólok" troll akinek a legkomolyabb fényképezőgépe a telefonján van és ettől érzi magát nagymenőnek.
Amit kinéztél az egy jó belépőkészlet amiből megtanulhatod az alapokat és szép képeket tudsz készíteni.
Nézz rá a flickr -ön, hogy milyen képek készülnek ilyen gépekkel.
Lehet offolni, de pont hogy a kérdező akar menőzni a tükrös géppel tehát pont rossz helyre szóltál oda, kedves egyik válaszoló. És igen, akik elsőre tükröset vesznek első gépnek, az sok jót nem fog szülni, már eleve a kérdéskiírás sántít, mert MILYEN CÉLRA kell az a gép és objektív?
Portrézni NEM TÚL JÓ.
Se zoomobjektívnek, mert pl ha Holdat akarsz fotózni nem látszanak a kráterek így fehér pacát fogsz kapni - legfőképpen auto módban.
Sportra versenyre talán jó de már messze túlrészleteztem a kérdés válaszolását
azaz:
azzal hogy tükrös a gép, olyan leszel a laikusoknak, hogy "juuuj de profiiiiii" és hanyattesnek, de a profiknak meg "juj de kezdőőőőőőő" lesz a gondolatuk. És nem fognak hanyattesni max ha elkezded tanulni a fotózást mert az sok dologra meg tud tanítani-
de hogy első gépnek egyből ezt?..... A telefonos fotózás, ha ezt csináltad már, nem egyenlő ezzel, de majd rájössz. Kicsit drága a tanulópénz, de remélem bejön és megéri. Tehát:
a nikonnal nem lősz mellé, jó kis alapgép, az objektívek is alapok, csomó dolgot lehet velük csinálni, majd kialakul, hogy mit akarsz. Kezdetnek jó.
Üdv.
Köszönöm megint "kedves" utolsó az általánosítást hogy telefon fotós vagyok. :) Egyszerű kis kompakt géppel fotózgattam. Szerintem eltudom dönteni hogy ennyi még belefér e "tanulópénznek", bár nem fogok "photography" oldalakt nyitni, egyébként lovasokat fotóznék vele... Nem akarok "hű de profinak" látszani, ezt is csak te általánosítottad, én csak egy egyszerű véleményt kértem, hogy másoknak bevált e a gép, saját tapasztalat. Köszönöm azért a kedves kommentet, jól esik olvasni kezdő fejjel hogy egy haladó lehurrogja. ha meg drága tanulópénz az az én bajom. :)
Utolsó előtti köszönöm szépen a válaszod. :)
Na mindenesetre én ugyan nem haragszom a nikonra, de azért jóval könnyebb pl. régi objektíveket a többi márka gépeihez beszerezni, valamint átalakítót is, és nem kell lencse hozzá. Ezt a gépet is ajánlom, bár nyilván feleslegesen...
Második voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!