Canon Eos 100D vagy Nikon D3200?
Nem teljesen kezdő fotós vagyok, de az első DSLR gépem lenne. Egy összehasonlító oldalon a canon által készített képeket szebbnek láttam, élesebbnek.
Egyébként újszülött, baba, várandós fotózásra szeretném használni! És egyenlőre max 150 ezret szeretnék gépre költeni...
A canonban az is megfogott hogy kicsi a váza.. 53 kg-os kiskezű nő vagyok, lehet ez megfelelőbb lenne nekem?
Ha fejlődni szeretnék felfelé. milyen objektívet ajánlatok hozzá??
Szia,
az eos 100 a canon válasz a MILC gépekre, a váza extrém pici, így akinek kicsi a keze az értékelni fogja. Képességeit tekintve valahol a 700D környékén van, ami nem rossz dolog.
Igazából szerintem nincs nagy különbség a C és az N váz között, ami miatt én mégis a Canont választanám, az inkább az objektív park (előre mondnom, Canon tulaj vagyok, így nem teljesen elfogulatlan a véleményem).
A baba fotózásnál tapasztalatom szerint az ember nem szeret vakut használni (én legalábbis nem szeretek, és sok szülő nem is hagyja, mivel árt(hat) a gyerek szemének), de gyakori, hogy a megvilágítás sem optimális. Canonnál elég jó árban elérhető egy 1.8/50, ennél viszont a távolsággal lehet bajod, elég hosszú objektív, csak akkor lesz optimális, ha van helyed távolabb menni a babától, és ilyen lencséje a nikonnak is van. Ami viszont nincs ilyen árban, az az EF-S 24mm f/2.8 STM, ami relatív olcsó, fényerős, és a látószög is megfelelő lehet.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a nikon nem alkalmas a baba fotózásra, de mikor gépet választasz, akkor egyben rendszert is választasz, és fontos megnézni, hogy milyen objektívek lehetnek elérhetőek számodra az adott célhoz, és ott melyik cég az erősebb.
"Sőt automata módban az dslr ugyanolyan képet készít mint a bridge gépek."
Honnan veszed ezt a hülyeséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!