Milyen fényképezőgépet vegyek?
Alapvetően hétköznapi használatra szánom, de már "kinőttem" a kompakt kategóriát illetve jobb minőséget szeretnék elerni, stilusossabb, tudatosan felepitett képeket készíteni.
Ezek között hezitalok (de ha valakinek van más / jobb javaslata azt is szívesen veszem)
Sony DSC-H300
Nikon Coolpix L340
Canon Powershot SX410
Szemezek még ezzel is,de attól tartok,h árban és Tudásban is több mint amire gondoltam.
Sony A3000 Mirrorless
"stilusossabb, tudatosan felepitett képeket készíteni"
ez az amiben a váz kb semennyire nem fog támogatni. Aki tud stílusos, és tudatosan épített képet csinálni, az egy kompakttal is képes lesz rá, aki pedig nem tud, az hiába vesz egy Canon 1Dx-et, azzal sem fog összejönni.
Na jó. Akkor egyszerűsítek.
A, B, vagy C típust vegyem, esetleg van jobb ebben a kategóriában, 75.000 alatt?
Ennyi a kérdés, nem kell túlagyalni a választ és a trollkodó, egy agysejtes kommentekre sincs szükségem.
itt nincsenek troll válaszok. teljesen igazuk van, a kik azt mondják, hogy amiket nézegetni akarsz, azokkal nem lépsz komolyan előre a kompaktoktól.
abban is igazuk van, hogy egy jobb géptől nem lesznek jobbak a képeid és a tudatos képkészítéshez pont nem jobb gép kell, hanem tudatosabb fényképezés.
nem írod, hogy miben nőtted ki a kompakt kategóriát, pedig ez sokat segíthetne megállapítani, hogy mi is az, amiben jobb gépre volna szükséged. ha szűk a cipőd, akkor nem mindegy, hogy hosszában, vagy szélességében kell másikat keresni, hogy kényelmesebb legyen.
szerintem, ha kinőtted a kompakt kategóriát, akkor érdemesebb a cserélhető objektíves, bővíthető, fejleszthető rendszerek irányába továbblépni (akár DSLR, akár MILC), mert ezek pont arról szólnak, hogy tudod a rendszer egy-egy részét cserélni és nem kell egy az egyben a komplett gépet/kategóriát lecserélned másikra. persze ez drágább megoldás, de ha veszel egy átmeneti gépet, azzal csak egy időre fogod megoldani ezt a problémát és úgyis ki fogod nőni újra azt a kategóriát is, aztán megint cserélhetsz...
"Ennyi a kérdés, nem kell túlagyalni a választ és a trollkodó, egy agysejtes kommentekre sincs szükségem."
Erre az a válasz, hogy amelyik jobban tetszik. Mégis honnan a rákból tudjuk, hogy mit jelent, hogy "kinőttem" a kompakt kategóriát, hogy mire van szükséged valójában.
A kérdésedből annyi derül ki, hogy pénzed nincs komolyabbra, a géptől várod a fejlődést, és valószínűleg jelenleg nem csinálsz jó képeket. Ezek egyike sem arra utal, hogy bármit kinőttél volna.
Ahogy előző írta, a jó válaszokhoz jó kérdések kellenek, az itteni kérdezők pedig jellemzően annyira okosak mindig, csak azt nem értem, hogy akkor 1) minek kérdeznek, 2) miért nem tudnak jó kérdést feltenni.
Akkor pontosítok.
A "szappanosoboz" full automata kompakt kategóriát nőttem ki.
Bridge esetleg MILC szintben gondolkodom, ami manuálisan állítható tudok vele fejlődni.
Családi képek, tájképek, havas képek (és ha találok hozzávaló vízhatlan tokot akkor tenger fotózás a cél.
Max 80-90.000-et szánok rá, de ha a gép megáll 75 körül akkor az osszeghatarba belefér a táska, tartalék akku, szűrő stb. Közül valami, az nem baj. Úgy gondolom,h ez alapján nem mondható, h nincs rá pénzem, hisz nem DSLR-t akarok aprópénzért, hanem egy bridget...
Az általad felsorolt első három gép annyiban különbözik a szappantartóktól, hogy egy nagyobb zoomátfogású objektív van rajtuk és egy kicsit kényelmesebb markolat.
Ezek nem bridge gépek, csak az eladóik szerint. Kompakt ultrazoomok.
Közülük talán a Sony gépén lehet kézzel állítani a záridőt, és ennyi... Valódi rekeszállítás, kézi fókusz nincs rajtuk.
Inkább a Sony A3000. Elég fapados a szolgáltatásokban, de képminőségben jó, és teljesen manuális.
#8-as! Ez egy valóban szuper válasz volt, köszönöm!
Nézegettem még a Panasonic Lumix FZ sorozatot is, esetleg arról vélemény, vagy más tipus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!