Videózásnál kopik egy DSLR gép mechanikája?
Fényképezni és videózni egyaránt szeretnék. 200 000 Ft-ig tudnék jelenleg rászánni egy új fényképezőre/kamerára.
Mit javasoltok, érdemes DSLR-t venni videózásra? Vagy inkább nézzek szét a MILC gépek között (is)? A tükör "sérül", ha sokat kamerázok?
Eddig ezek között vacilálok:
Canon EOS 700D 18-55 IS STM
Nikon D5200 18-55 VR
Nikon D5300 18-55 VR
Az olvasottak alapján azt a következtetést vontam le, hogy az általam kinézett gépek közül a Canont javasolják, ha videózni is szeretnék, míg a Nikonok talán fényképezés terén nyújtanak többet. (Nagyobb mélységélesség.)
Ti hogy látjátok? Melyik lenne a legjobb választás, ha fényképezni és videózni is szeretnék?
Fotók: tájkép, portré
Videók: kisfilmek - párbeszédes beltéri és kültéri, közeli jelenetek
Köszönöm szépen! :)
*Mélységélesség helyett nagyobb dinamikatartományt akartam írni... bocsánat!
A tükör mechanika nem kopik nagyon, viszont a zár igen.
A Canon jelenleg 2 területen előzi szerintem a Nikont, ebből az egyik a videózás. Maguk a gépek is többet tudnak, és az objektív park is inkább támogatja ezt, tehát ha komolyan akarsz foglalkozni a videókkal, akkor egyértelműen a nagy C.
Fotózás terén fej fej mellett a két cég, jelenleg a vázak terén szerintem inkább a Nikon jár előrébb (mondom ezt Canonosként), de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az egyik ócska képeket gyárt a másik meg kiválókat, inkább úgy kell elképzelni, mint egy 250 és egy 260Le-s autó közötti különbséget, a mindennapokban senki nem tudja eldönteni, hogy melyik melyik, de ha nagyon kiélezett a küzdelem, akkor azért az erősebb gyorsabb lesz.
Amatőr DSLR videózásban a Canon és az STM objektívek jelenleg a legjobbak.
Az elmúlt 3-4 évben a Nikon (Sony) szenzorok rendre összeverték a Canonokat az alacsony ISO-s dinamika tartományban, de szerintem többet idegeskednél a hangos és pontatlan videó AF, mint pár kiégett fehér meg bebukott fekete miatt. Ha tájkép lenne a fő profil, akkor mást tanácsolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!