Mi az előnye hogy a DSLR-ben a tükörnek?
9
Igen erre gondoltam.
Köszönöm a válaszokat!
A kérdező kommentje:
3
SLR-nél nem érheti fény a filmet, nem tudod a filmen keresztül nézni... Viszont dslr-nél láthatom amit az érzékelő lát (milc) akkor minek van ott a tükör, ez a kérdésem lényege.
Látom még mindig nem érted. A tükörfelcsapásos megoldás a régi, hagyományos. A régebbi DSLR-eknél nem is volt LiveView, nem volt magvalósítható - pont úgy működtek mint egy filmes SLR, film helyett digitális érzékelővel.
A LiveView egy újítás volt, eleint nem is adott olyan jó képminőséget, mint a kompaktok(!), majd jóval később találták ki, hogy el is lehet hagyni a tükröt.
Tehát nem az történt, hogy a LiveView után kitalálták a tükröt, mert annak lenne valami előnye.
A jelenlegi helyzetet pedig #9 elég jól összefoglalta.
12
megvalósítani éppenséggel lehetett volna a tükörfelcsapás utáni live view-t (amit ma használnak) régebben is, hiszen a kompaktok és a bridge gépek is így működtek mindig is. csak értelmét/szükségét nem látták hosszú ideig, mert az SLrde
az előző végét elbénáztam. szóval az SLR működésből indultak ki a DSLR-eknél, ezért nem tartották a Live View-t fontosnak. de idővel rájöttek, hogy mégis van értelme és igény is akad rá.
ha az AF technológiák beérnek, akkor idővel minden gépből teljesen eltűnhet a tükör, de ma még szerintem nem tart ott a technológia, hogy a tükör feleslegessé válhasson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!