Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi az előnye hogy a DSLR-ben...

Mi az előnye hogy a DSLR-ben a tükörnek?

Figyelt kérdés
A MILC-ben azt látjuk amit a szenzor lát, ezzel szemben mi az előnye hogy a DSLR-ben nem így van. Az SLR-t még megértem mert ott muszáj tükörnek lennie.

2015. júl. 8. 15:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

9

Igen erre gondoltam.

Köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 8. 23:37
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

A kérdező kommentje:

3

SLR-nél nem érheti fény a filmet, nem tudod a filmen keresztül nézni... Viszont dslr-nél láthatom amit az érzékelő lát (milc) akkor minek van ott a tükör, ez a kérdésem lényege.

Látom még mindig nem érted. A tükörfelcsapásos megoldás a régi, hagyományos. A régebbi DSLR-eknél nem is volt LiveView, nem volt magvalósítható - pont úgy működtek mint egy filmes SLR, film helyett digitális érzékelővel.

A LiveView egy újítás volt, eleint nem is adott olyan jó képminőséget, mint a kompaktok(!), majd jóval később találták ki, hogy el is lehet hagyni a tükröt.

Tehát nem az történt, hogy a LiveView után kitalálták a tükröt, mert annak lenne valami előnye.

A jelenlegi helyzetet pedig #9 elég jól összefoglalta.

2015. júl. 9. 14:38
 13/14 anonim ***** válasza:

12

megvalósítani éppenséggel lehetett volna a tükörfelcsapás utáni live view-t (amit ma használnak) régebben is, hiszen a kompaktok és a bridge gépek is így működtek mindig is. csak értelmét/szükségét nem látták hosszú ideig, mert az SLrde

2015. júl. 10. 00:53
 14/14 anonim ***** válasza:

az előző végét elbénáztam. szóval az SLR működésből indultak ki a DSLR-eknél, ezért nem tartották a Live View-t fontosnak. de idővel rájöttek, hogy mégis van értelme és igény is akad rá.

ha az AF technológiák beérnek, akkor idővel minden gépből teljesen eltűnhet a tükör, de ma még szerintem nem tart ott a technológia, hogy a tükör feleslegessé válhasson

2015. júl. 10. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!