Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet ajánlan...

Milyen fényképezőgépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Már régóta szeretnék beruházni egy gépre, de én nem nagyon értek hozzá. Süteményeket szeretnék majd fotózni a blogomhoz, plusz használnám még hétköznapi dolgokra is. Nem kell hogy sokmindent tudjon, leginkább az lenne a fontos hogy szép tiszta képeket lehessen csinálni vele. Nem szeretnék rá sokat költeni (100ezer nél többet) koszonom!!
2015. jún. 20. 18:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Mennyire fontos a nagy zoom ("távolbalátás")?

Mert ha nem annyira fontos, és van ennyid rá, akkor ezt ajánlom, ezzel szép képeket lehet készíteni, kevés fénynél is, és természetesen teljes manuális módot is (automata mód mellett) is enged. Jobban jársz mint egy olcsódeszar kompakt géppel. [link]

2015. jún. 20. 19:32
 2/14 anonim ***** válasza:
Vagy ez és akkor van vaku is beépített: [link]
2015. jún. 20. 19:37
 3/14 anonim ***** válasza:

Szinte bármilyen fényképezőgéppel lehet tiszta képeket készíteni, feltéve, hogy megtanulod kezelni és adottak hozzá a körülmények.

Ez fordítva is igaz: vehetsz akármilyen jó vagy drága gépet, ha nem tudod kezelni vagy nem adottak a megfelelő körülmények az is rossz képeket fog készíteni.

Lényeg: nem kell rá sokat költeni, de meg kell tanulni a fotózás alapjait, ha jó képeket akarsz készíteni.

2015. jún. 20. 20:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Utolsó: na azért az túlzás hogy minden géppel lehet éles és szép képet készíteni. Nem mindegy azért hogy már iso100-on meghal a rendszer és zajosodik, gyenge, és szirszar műanyag lencsés kompaktról van szó...

És jelenleg nem a kép milyenségéről, a kompozícióról satöbbi van szó hanem hogy mennyire SZÉP, HASZNÁLHATÓ képet készít, és erre a már fent említett gépek megfelelőek.

2015. jún. 20. 20:56
 5/14 anonim ***** válasza:

Mit íQrtam: minden vagy szinte bármi? Szövegértés.

Nyilvánvaló, hogy minél magasabb az ár, annál jobb lesz a képminőség, ne nézzük már annyira hülyének a kérdezőt, hogy ezt is a szájába kelljen rágni.

Viszont egy harmincezres kompakttal már teljesen jó képeket fog tudni készíteni - ismét szövegértés! - ha adottak a körülmények és tudja kezelni. Adott körülmények alatt pedig értsük mondjuk azt, hogy van fény és nem kell ISO 100 fölé menni, meg van állvány és nem fog bemozdulni.

Így már képben vagy?

2015. jún. 20. 21:03
 6/14 anonim ***** válasza:
igen azt vágom, de ha megnézed nagyitva egy olcso kompakt képét 15-20px belenagyitva egy zajszürt mosott valamit látsz ugyanolyan viszonyok mellett és beállitásokkal egy milc sokkal haszálhatobb képet készit, sőt... erre akartam kilyukadni na mindegy.
2015. jún. 20. 21:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek, hogy a kérdező pixelről pixelre nézegetné a képeket. A bloghoz nem fog 1000 pixelnél nagyobb képeket használni, de tán még akkorát sem. Márpedig kicsinyítéskor a hibák erőteljesen csökkennek...
2015. jún. 20. 21:49
 8/14 anonim ***** válasza:
azt is irta hogy másra is hétköznapi célra is használná. am egyáltalán nem értem miért baj az hogy egy jo milc gépet ajánlottam. valamint 100e többet nem akar, addig meg lehet ajánlani, és feltehetöen nö a kérdezö neki pedig pont illene a kezébe egy ilyen kis elegáns gép.
2015. jún. 20. 22:01
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem baj, csak nincs sok értelme.
2015. jún. 20. 22:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnezem majd amit ajanlottal! :)
2015. jún. 20. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!