Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépet vegyek?

Milyen fényképezőgépet vegyek?

Figyelt kérdés
Egy Nikon AW100 fényképezőgépem van, amitől nem szívesen, de megválnék, lecserélném egy komolyabb gépre. Szeretnék nagyon jó képeket csinálni, madarakról, természetről (gombák, növények, rovarok), ugyanakkor szeretnék nagyon jó éjszakai fényképet expózni (pl egy kikötőről este, városi mozgalmakat). Milyen géppel lehetséges ez? Nem nagyon értek a gépekhez, de boldog lennék, ha ebben tudna nekem valaki segíteni. Árhatár: 200.000Ft

2015. máj. 18. 21:04
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nagyon fontos, hogy DSLR gépet nem szeretnék, mert az is fontos, hogy ne legyen túl nehéz a gép, és nagy. MILC, prémium kompakt, esetleg bridge lenne a nyerő?
2015. máj. 18. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Valami MILC lenne a nyerő. PL. Sony A7s de az ennek a sokszorosába kerül és még ahhoz is meg kell tanulnod fènykèpezni. :)
2015. máj. 18. 21:18
 3/11 anonim ***** válasza:

"Szeretnék nagyon jó képeket csinálni [...] Milyen géppel lehetséges ez? Nem nagyon értek a gépekhez"

Az a helyzet, hogy vehetsz bármilyen gépet, ha nem értesz hozzá, nem leszenk jó képeid. Nem a gépen múlik, hanem az emberen, aki kezeli.

Teljesen mindegy, milyen gépet veszel: egy jobb kompaktot, vagy milcet - nem oszt, nem szoroz. Arra, amire neked kell, bármelyik jó lesz.

Nem értesz hozzá, nem akarsz posztert nyomtatni a képeidből, nem a National Geographicban fognak megjelenni. Arra, hogy az ember mutogassa a családnak, barátoknak, bőven elég egy kompakt gép is.

Ha ennél komolyabb terveid vannak, akkor pedig tanulni kell... Ha arra vársz, hogy majd a drága gép magától jó képeket fog csinálni, csalódni fogsz.

2015. máj. 18. 21:46
 4/11 Gaspard válasza:

Kedves második! Ha rendesen elolvasod a kérdését, kiderül, hogy már fotózik egy ideje. Márpedig Nikon AW100 egy elég jó kompakt gép, kezdőknek ideális.

Viszont, ha nem vagy tényleges tisztába alapdolgokkal, akkor még gyakorolj,mert akkor tényleg nem érdemes 200 ezerért gépet venned. Ha DSLR felejtős számodra, csakis MILC jöhet szóba, amit nagyon sokan kedvelnek. Bridge megint csak felejtős, FZ1000 szintén nehéz, ISO800 felett nem jó. Prémium kompakt szintén átcseszés, Canon GX1 MK II szintén max csak ISO800 ig jó, felette jelentős minőségvesztés. Szerintem úgy kell gondolkodni, hogy ISO3200-nál még jó képet csináljon. Ennyi pénzért jó MILC-et kapsz, és lehetőleg APS-C érzékelőset ne MFT-set vegyél. Amondó vagyok: egy könnyű MILC bazi nagy érzékelővel. Viszont azt mondom, hogy madarat nem biztos, hogy fogsz tudni fotozni a kitben kapott objektívvel, ahhoz kb 600mm es objektív kell.

A keretedbe nem fér bele ugyan de megemlítem: Olympus OMD M10 remek EVF el, jó zajszűréssel 14-4mm2 és 40-150mm es objektívvel. Ez közel jár az APS-C érzékelős gépekhez. Amit igazán javasolni tudnék az EVF nélküli, ez azért egy sarkaltos hiba, de nagyon jól meg lehet vele fotozni a: Fujifilm X-A1 vagy az X-A2. Képminőségben veri a középkategóriás DSLR gépeket pl.: D7100, D7200(nem vicc, pedig Fuji-nál ez belépő szintű kategória). Ezt a gépet megkapod 160-180 eFt között egy nagyon jól eltalált 16-50mm OIS (35 mm-re átszámítva: 24-75mm), és egy 50-230mm OIS (75-350mm). Makrozni egy kicsit tudsz a nagyobbal, de kissé hajlamos kromatikus aberrációra is. Ha tényleg csak fényképezni akarsz akkor ez a gép nagyon jó választás, volt a kezembe is, jó érzés fogni. Videozásban sem rossz választás, de a videózás már egy másik történet

2015. máj. 18. 23:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Kedves Gaspard!

"Ha rendesen elolvasod a kérdését, kiderül, hogy már fotózik egy ideje. Márpedig Nikon AW100 egy elég jó kompakt gép, kezdőknek ideális."

Ha rendesen elolvasod a kérdést, két dolog szúrhat szemet.

1: Nem derül ki, mióta "fotózik".

2: Kiderül, hogy nem ért hozzá.

A Nikon AW100 pedig egyáltalán nem egy "elég jó kompakt gép". Vízálló, ütésálló, van benne GPS meg még mittoménmi, azonban nincs rekesz- és záridőelőválasztás, a képminősége pedig csapnivaló. Tipikus kezdőknek való kis kompakt.

Félreértés ne essék: aki nem akar komolyabban, behatóbban foglalkozni a fényképészettel, csak meg akarja örökíteni a nyaralást meg a családi eseményeket, annak jó ez is, de ő a későbbiekben is jobban járna egy bridge géppel (pl. Panasonic DMC-FZ200), amin nem kell objektívet cserélgetni...

Mellesleg azt azért nem ártana tudnunk, mi az oka annak, hogy a kérdező lecserélné a gépet. Miben találja kevésnek, mi az, amire szüksége lenne, de a meglévő gépe alkalmatlan rá.

2015. máj. 19. 07:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 20.000 exponál járok a Nikon AW100 géppel, olyan nagy tapasztalatom tényleg nincs, de nem is most kezdtem, és volt jó pár másik gép is a kezembe. A Panasonic FZ200-at néztem sokszor, de nagyon zajos gépeket készít, és nem is mondható jobbnak az AW100-nál. Persze a videoja baromi jó, de a képei szörnyűek.

A Fuji X-A1 tényleg állati, tényleg jobb képeket csinál sok DSLR géphez képest, hihetetlen, hogy 6400 as iso val is még nézhető a kép!

2015. máj. 24. 09:26
 7/11 anonim válasza:
Kezdö vagyok,tanulni szeretnék. Mit jelent pontosan az hogy: 16-50 OIS (35 mm-re átszámítva: 24-75 mm ?
2015. jún. 6. 14:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha tanulni szeretnél, adok egy tanácsot: ne már kérdésében kérdezz, hanem írj ki külön kérdést.
2015. jún. 6. 14:37
 9/11 anonim válasza:
A Gaspard nevü felhasználó válaszából meritettem a kérdést
2015. jún. 7. 21:02
 10/11 A kérdező kommentje:
Bocsáss meg 5. író, de, ha a Nikon AW100 szerinted egy szar, akkor miért vennék egy FZ200-at, ami ugyan olyan szar, sőt, zajosabb képeket csinál. Erről beszéltem, hogy nem másik játékot szeretnék.
2015. jún. 15. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!