Sohasem fotóztam, természetjáró vagyok. Milyen fényképezőgépet vegyek? Pénz nem számít.
Annyiban egyetértek az előző hozzászólóval, hogy felesleges 1 milliót elköltened, ha még sosem fotóztál. Igazából egy döntő kérdés van: akarsz-e komolyan foglalkozni vele hosszú távon.
Ha a válasz igen, akkor egy Nikon D7100 szintű gép több, mint elég kezdésnek.
Ha nem, akkor szerintem csúcskompaktot vegyél, ami kis méret mellett produkál igen jó képminőséget, de nem kell hozzá különösebb szaktudás. Canon G1X Mark II vagy Panasonic DMC-LX100.
Teljes hozzánemértés mellett egymillióért gépet venni?
Tudok jobbat: bérelj fel engem egymillióért, elkísérlek egy éven keresztül bárhova, és lefotózom neked a tájat meg a növényeket. Még gombot sem kell nyomkodnod, csak rámutatsz a célra.
Iróniát félretéve: ostobaság azt feltételezni, hogy a nagyondrága fényképezőgép majd magától készít jó képeket. A jó képet a fotós készíti, ergo ha nem értesz hozzá, akkor akár tízmilliós felszerelést is cipelhetsz magaddal, nem lesznek jobb képek, mint egy harmincezres kompakttal.
Ha ennyire el vagy eresztve pénzzel - és nem büdös a tanulás - akkor inkább próbáld elsajátítani a fényképészet fortélyait, mondjuk egy tanfolyamon. Nem kerül egymillióba, és sokkal többet ér, mint egy feleslegesen drága gép.
Erre csak egy válasz adódik. Menj be az első boltba és jól érthetően mondd el a következő mondatot: - A legdrágább gépet kérem, készpénzzel fizetek.
Persze erősen kamugyanús a kérdés :)
Én a helyedben nem adnám alább egy Hasselblad-nál.
Igaz nem egy milla de egy olyan kezdőnek, mint te vagy mit számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!