Hol tudnék munkát találni fotózással kapcsolatban?
Nemsokára fogok érettségizni és nagyon érdekel a fotózás főleg a portré és a különböző eseményeken való fotózás. Van is hozzá egy oké dslr-em és tehetségem.
Egyik álmom hogy egy újság képe alatt ott legyen a nevem.
Ilyen nyári vagy alkalmi munkában gondolkodtam.
Például egy esküvőt vagy hasonlót.
Hol tudnék ilyeneket találni? Hol keressem az ilyeneket?
18/f
Nem rémlik, hogy én azt javasoltam neki, hogy jelentkezzen a Vogue-hoz.
Annyit mondtam, hogy nézzen szét pl esküvői fotósok honlapján, keressen meg párat, hogy elmehet-e velük fotózni. Segédként. Második fotósként, amikor semmi nem múlik azon, hogy elszúrja-e a képeket, mert max nem adják oda őket a párnak. Szerinted nem ez az útja a tanulásnak?
De tudom, én vagyok a totál haszontalan, mert nem lenéző, agresszív stílusban válaszoltam egy szegény 18 évesnek. Bocsánat, bunkó vagyok.
Komolyan mondom, hogy már nevetséges ez a nagy "Én vagyok a fotós, meg a szakma és mindenki takarodjon a szemétdombomról" hozzáállás.
Normális stílusban nem tudtok tanácsot adni?
Egy szóval sem mondtam neki, hogy menjen egyedül esküvőt fotózni.
Én nem találtam a kérdező stílusát felháborítónak. Van egy elképzelése, szeretne tanulni (legalábbis én így értettem), az élethez kell a magabiztosság. Ha úgy állít oda, hogy van pár képem, mi lenne, ha... Én, mint munkáltató, biztos azt venném fel, aki odajön, hogy én igenis tehetséges vagyok, csinálni akarom, ez az álmom, stb. Persze, ha ezt képek is alátámasztják. Mivel nem láttunk tőle semmit, miért kell rögtön leszólni, hogy csak az arca nagy?
Nem ingyen melót kell csinálni, én sem ezt mondtam. De segédnek el lehet menni ingyen. Tartani a reflektort, nézni, mit csinál a profi, segíteni egy második pontból fotózni, igazgatni a ruha alját. Valahol el kell kezdeni.
Áruljátok már el, hogy ti hogyan kezdtétek? Rögtön az első munkánál minden hájjal megkent profik voltatok kétmillás felszereléssel? Komolyan érdekel, mert nem látom az átmenetet.
Esetleg próbáld meg ezt az állást, hátha összejön:
Nem csak/elsősorban fotózás, viszont fizetnek érte és sok mindent tanulhatsz belőle talán a fotózásról is. Arról meg pláne, hogy mennyi mindent kell magán a fényképezésen kívül tudnod ahhoz, hogy üzletileg működjön a dolog.
A többiek hozzászólásaiban van valami, de szerintem túl szigorúak. Kívülről nézve, kezdőként nagyon sokan nem úgy látják a fotózást, mint akik régóta benne vannak és komolyabb szakmai ismeretekkel jobban belelátnak. Magukat a képeket sem ugyanúgy látják, a készítésüket, a hozzá szükséges tudást, tapasztalatot, felszerelést és egyéb ismereteket pedig pláne nem. Ezen kár megsértődni, szerintem célravezetőbb segítő szándékkal felvilágosítani az érdeklődőt, mint leszólni és kioktatni. Főleg mert így talán az információ érdemi részét is inkább befogadja, mintha bántó hangnemben tesszük ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!