Tükörreflexes gépeknél auto vagy manuális beállításokat használ egy haladó/profi fotós?
:XD
na jó szabad a gazda ... csak poénkodtam, de az a nagy gáz, h sokan mégse, és bizony komolyan kb ezen a szinten kezelik a gépet !!! hát nekem olyan élményem is van h mikor mentem egy gépet venni, bejött szőke cicababa a kigyúrt kanjával, ott pattogott h neki kell valami jó gép, na a kanja az rögtönvett eneki persze, aztán mikor az eladó elkezdte sorolni a paramétereit néhány gépnek, hogy melyik mit tud stb, akkor cicababa megszólal, hogy "jó az most mindegy, csak az a lényeg, hogy piros legyen" -mármint a gép. Pirosból meg össz 1 típus volt, így aztán minden lényegi szempont háttérbe szorult, fogalma nem volt cicababának h mit vett meg, csak lényeg h tehát kapott a kanjától egy szép piros gépet, és ráadásul nem is volt éppen olcsó!
Szal oké, én poénkodok, de higgyétek el nyugodtan, rengetegen vannak hasonló tudásszinten a fotózást illetően :DD
Nem értem, miért baj az, hogy nem mindenkit érdekel a fotózás, aki időnként kattint kettőt. Itt válik el, hogy valakinek a szakmája/hobbija, vagy csak van egy gépe.
Ha mindent csak akkor lehetne csinálni, ha úgy értesz hozzá, mint a profik, nem sok minden maradna.
Az ne is egyen, aki csak egy rántottát tud összeütni?
Bevallom, még mindig nem értem az itt válaszolók nagy felháborodását azon, hogy senki ne nyúljon géphez, aki nem olvasott el 20 könyvet. Mit zavar az titeket, hogy szerencsétlenkedik vele, és úgysem olyan lesz a kép, amilyet akart? Engem abszolút nem zavar. Ha egy téma érdekel, utánanézek, kérdezek. Őket ezek szerint nem érdekli annyira.
Aki meg tényleg szeretne felszedni egy kis tudást, kérdezzen nyugodtan, normálisan kell rá válaszolni. Szerintem a fenti kérdéssel nincs semmi gond, a piros fényképezős kislány meg nem fogja veszélyeztetni a profi piacot.
Inkább az a gond, ahol a kettő találkozik: nem ért hozzá, de marhára profinak tartja magát, és esetleg még pénzt is kér érte.
A közröhej tárgyát nem is a pirosgépes cica okozza, amíg csak a nyaralását fényképezgeti. Ugyan tök felesleges neki, mert egy jóval olcsóbb bridge géppel még jobb képeket is készítene, de ha megéri neki letérdelni esténként egy drága gépért, hát lelke rajta.
A vicc akkor kezdődik, amikor a cica - vagy bárki más - anélkül, hogy elolvasná akár csak a kezelési útmutatót is, másról nem is beszélve, egyből hatalmas Gipsz Jakab Fotografi vízjeleket tol a képeire, és azt hiszi, most már baromi jó képeket készít - holott a legalapvetőbb ismeretekkel sem rendelkezik. És ami a legfontosabb: nem is akar! Lusta olvasni, lusta tanulni, a leghalványabb fogalma sincs a fényképészetről (ami önmagában ugye nem baj), mégis azt hiszi, hogy a dslr elég ahhoz, hogy ő legyen a jani - és amikor negatív kritikát kap a képeire, még ő van megsértődve.
Na ez a szomorú, nem a cica, akinek pipáért jár a drága vas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!