Haladó, v. profi, ill. tapasztalt fotósok, vagy leendő fotósok! Mi a véleményetek erről a képről?
A kép 40D-vel készült. Mi a véleményetek róla? Mind minőségbeli szinten, mind kompozíció terén.
Kérném, hogy csak tapasztaltabb, hozzáértő emberek szóljanak hozzá, ne olyanok, akik már egy sima, kis mélységélességű képtől hátast dobnak, és elájulnak a Retrica szűrőkkel teli, okostelefonos képeken.
Röviden: kaki.
Az élesség rossz helyen van, a szem teljesen életlen.
A színek borzalmasak, teljesen természetellenesek - vagy ez a világ első kék strucca.
Ezek fényében a "Photography" a vízjelben meglehetősen nevetségesen néz ki, de hát ma ez a divat. Aki csinál egy képet kis doffal majd rátol pár effektet, az már egyből fotografi lesz.
Köszi a választ!
Én is hasonlóképp vélekedtem, bár a szín "hibádzása" nem tünt fel.
Én magam kezdő fotósnak vélem egyébként, de nincs Nagy Gézuka Fotográfi néven francbuk oldalam és nem vízjelezem azokat a képimet sem, amit nagy ritkán publikálásra ítélek... nem értem, más milyen ingert érez.
rossz kép
se kompozíció se színdinamika se tere nincs, az egész egy nagy paca, keress más hobbit
Nekem zavaró a rosszul eltalált fókusz és a túl hideg színvilág. Természetellenes, én pedig szeretem, ha egy "portré" nincs agyoneffektezve.
Photography-nak túlzás hívni, bár ma már mindenki az, ha tükrös gépe van.
pedig igazi profi sztem tükörreflexeset eleve látni se akar. ami a többit illeti, hát bizony elég vacak kép, a színvilág és élesség de még az arányosság, elhelyezkedés tekintetében is, szal ezzel ne induljon senki versenyen :) nagyon zavaró a kép bal oldala főleg, és hát nem értem, a színt hogy sikerült így elcseszni? pontosabban ennyire nem adni neki telítettséget, hogy ilyen durván fakó legyen?
Mondjuk tudom, még néhány profibb gép és képes olyasmire h pl szürkületben nem tudja helyesen értelmezni a színeket (legalábbis nem mindegyiket), szal oké, ezt nem egyértelműen a te hibádnak szánom, de azért nem árt tisztában lenni vele. Nekem is volt olyan abszolút profi gépem, amivel ha megszakadtam se lehetett se szürkületben se árnyékban fotózni, mert pl a kék farmerből lilát csinált, de még olyan is volt, hogy egy sárga póló aztán a képen piros lett, hát vagy széria-hiba volt vagy típushiba, de lényeg, hogy a színkezelés azért fontos szempont. Mindemellett elsődlegesnek tartom én is a TERMÉSZETESSÉGET, azaz dehogy kell bele effect, semmi se kell bele, "csak úgy natúrban" legyen király a kép, nem szabad azt elcseszni mindenféle gépes utómunkával!! nekem ez a véleményem, és eszerint fotózik, és pedig nincs rám sok panasz.
" igazi profi sztem tükörreflexeset eleve látni se akar."
Ezt hogy érted? Akkor az igazi profi mivel fotóz? Mobillal?
Ha a te profi géped (nem tudom, mi lehet az) nem ismeri fel a színeket, akkor azzal valami baj van. Még egy gagyi kompakt sem csinál a sárgából pirosat, mert árnyékban fotózol. Utómunka viszont kell, ami nem egyenlő a képek széteffektezésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!