Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Alkalmas ez a fényképezőgép...

Alkalmas ez a fényképezőgép rally versenyeken való fotózásra?

Figyelt kérdés

Itt a link: [link]

Nem szeretnék nagyon több pénzt kiadni fényképezőgépre. Remélem nem mosódnának el a képek, a gyors tempójú autók miatt. Nem tudom elég-e a leírásban feltüntetett zársebesség, vagy sorozatfelvétel funkció a cél elérése érdekében. Meg szeretném örökíteni pl. ugratás közben levegőben lévő autót. Köszönöm a válaszokat !

2014. nov. 11. 10:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
19%
Ilyen sporteseményeket rövid záridővel szokás fotózni (ha csak nem svenkelsz, de azt meg úgyis kikapcsolt stabi mellett teszed), ha a kezed mozgása be tudja mozdítani a képet, akkor a mozgó autó sem lesz éles. Nem stabilizátor kell ide, hanem állvány, tág rekesz és jó szenzor ami bírja a magas ISO-t, olyan pedig ilyen méretben nem létezik.
2014. nov. 12. 21:15
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Más célokra is használnám, de leginkább erre a célra próbáltam találni fényképezőt, viszonylag alacsony áron. Ha alkalmas valamennyire rá az említett gép az külön öröm. Tudom, ha komolyabb eredményt akarok, akkor komolyabb pénzösszeget kellene rászánnom a dologra, de így szerintem hobbi célra elég lehet ez. Legfeljebb többet kell dolgoznom a sikeres képekért. :)
2014. nov. 13. 10:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Pontosan. Rengeteget tudsz ezzel játszani, kísérletezni, jópár kép sikerülni fog, nem érdemes erre első körben túl sok pénzt elköltened. Egyébként ha megfelelő ritmusérzéked van, sokszor 1/250-1/500-al bőven elboldogulsz egy ilyen versenyen, ezt viszont fogja tudni ez a gép is. Értelemszerűen nappali fotókról beszélünk, esti verseny az egy külön tudomány és picit nagyobb terjedelmű beszélgetés :-).
2014. nov. 13. 15:13
 14/14 anonim ***** válasza:
A bemozdulásról: Ha semmi sem éles, az elrontott felvétel (bár egyesek szerint olyan nincs, csak fantáziátlan fotós :-) ), de egy dinamikus sportnál a bemozdulás segíti a témát. De az majd külön tanulmány, gyakorlat lesz, hogyan tudod a sebességet a bemozdulásos életlenséggel szépen érzékeltetni.
2014. nov. 13. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!