Melyik bridge gépet ajánlanátok a 4 közül? (Canon PowerShot SX50, Panasonic Lumix DMC-FZ200, Sony Cyber-shot DSC-HX400, Nikon Coolpix P600)
Itt egy összehasonlítás. Saját tapasztalatom a Sonyval és a Lumixal van. Egyszer kölcsönbe kaptam egy Sony gépet, nagyon meg voltam vele elégedve, illetve 8 éve egy Panasonic DMC-FZ18-as gépem van, imádom még mindig, de úgy döntöttem ideje lenne újítani. Nyílván ehhez a két márkához húz a szívem jobban, de tisztában vagyok vele, hogy a Canon és a Nikon a legnagyobb márkák tükörreflexes gépeknél (bridge gépeknél nem tudom). Ezért ezt a 4 márkát vettem figyelembe, de a döntéshez szeretném kikérni olyanok véleményét is, akik jobban értenek hozzá, tehát kérem csak ilyenek írjanak vagy esetleg akik már rendelkeznek valamelyik géppel. Előre is köszönöm a válaszokat!
A Canon meg a Nikon baromira jó gépeket gyárt DSLR kategóriában. Éppen ezért nem tesz saját magának keresztbe egy prémium kategóriás bridge géppel. Pontosabban árban felső kategóriát képvisel, de ha megnézed például a Canon SX50-et, akkor azt tudod mondani, hogy egy SX510 HS kicsit nagyobb zoommal, vakupapuccsal, OVF-fel. Cserébe az objektíve fényerőtlen nagyon (tele végén f6.5!), ami mégiscsak "kijebb" van több, mint 2 FÉ-vel.
A Panasonic meg mivel nincs jelen a DSLR piacon, ezért inkább rágyúrt a prémium bridge gépekre, valamint a MILC-re, és megérte. Pláne az FZ200 egy nagyon eltalált széria lett, és ha megnézed azokat a képeket, amit Máté Bence lőtt ezzel a géppel, akkor nem lesz kétséged felőle.
Viszont a DSLR gépnek is megvannak a maga előnyei, de most nem ez volt a kérdés. Ráadásul azt is tiszteletben kell tartani, hogy nem mindenkinek van szüksége DSLR gépre, hiába próbálják ráerőltetni az emberre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!