SOS! Melyiket válasszam? Melyik jobb? Nikon d40, Nikon d200 vagy Canon1000d?
Hát ha Nikon D40 vs D200-at nézed, egyértelműen a D200 nyert. Ha a D40-et vs 1000D-t nézed, akkor inkább az 1000D. Tehát marad a 1000D meg a D200.
Viszont a "nagyon jó minőség" csak kb. 10%-ban a gép, 45-45% az objektív, illetve aki mögötte áll. Ha automata módokban használod, semmivel nem kapsz különb képet, mint ha egy 40e forintos kompakttal csináltad volna.
A D200 még egy ma is nagyon jól használható darab. Én amellett döntenék, ha rajtam múlna.
Az egy fél-profinak kategorizált váz. A teljesen műanyag 1000D-hez képest szerintem sokkal biztosabb és kényelmesebb a fogása is. Na meg időjárás-álló.
Viszont az 1000D CMOS érzékelős, a D200 pedig CCD.
Persze ahogy az előttem szólok is mondták, az a lényeg, hogy milyen optikával használod.
Na meg az is, hogy automata módban kattintgatsz vagy nem...
#1-es: Egyáltalán nem olyan hülye az automata mód, mint hiszed. Egyszerűen meg kell nézni utána a hisztogramot és/vagy a kész képet. Nem mintha M(anuális) mód után nem lenne érdemes. Szóval, ha az ember tudja, mit csinál, teljesen jók lehetnek az automata módok, és gyakran hasznosak is, mikor fontos elkapni egy pillanatot.
A hangsúly inkább az utómunkán van, amit pl. egy D200 az esetek nagyrészében kifejezetten igényel, tehát raw és lightroom/photoshop, akkor sokat ki lehet hozni a képekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!