Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hány megapixeles kamerára...

Hány megapixeles kamerára lenne szükségem hogy egy ilyen minőségű képet tudjak csinálni?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy ezt így meg lehet-e mondani de szeretnék kb. ilyen minőségű képeket csinálni.

[link]

2014. jún. 30. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Nem megapixel a fontos hanem a felbontás a megapixel a közelítés mértékét mutatja meg tehát neked a kamera felbontása a lényeg pl egy 5 megapixel 2592x1944 felbontású kamerával szerintem akar jobb kepet is tudsz csinálni. Remélem segíthettem:)
2014. jún. 30. 16:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A kép 800x533 pixel tehát minimálisan 0,42 megapixelesre van szükséged.

EXIF-je alapján egy Canon EOS-5D Mark II-vel készült, ami 21 megapixeles.

Az objektív egy Canon EF 50mm F1,4 USM volt.

2014. jún. 30. 16:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Nem megapixel a fontos hanem a felbontás a megapixel a közelítés mértékét mutatja meg tehát neked a kamera felbontása a lényeg pl egy 5 megapixel 2592x1944 felbontású kamerával szerintem akar jobb kepet is tudsz csinálni. Remélem segíthettem:)"

Nem segítettél, hanem marhaságokat beszélsz.

A megapixelnek semmi köze a "közelítés mértékéhez". A megapixel pont, hogy a kép felbontását adja meg: A kép vizszintes és függőleges méretét ha összeszorzod, megkapod, hány pixelből áll összesen. A te példádat felhozva: vizszintesen 2592 pixel, föggőlegesen 1944 pixel. 2592 x 1944 = 5 038 848 , vagyis ötmillió és egy kevés pixel. Ezt hívják öt megapixelnek (mega = millió).

A "közelítés mértéke", ahogy te nevezed, a zoom. Ez mutatja meg, mennyire tudsz ráközelíteni a témára (ami nem teljesen pontos megfogalmazás, de így legalább megérted).

Annyiban viszont igazad van, hogy nem a felbontás (azaz a megapixel) a fontos kameravásárláskor. 6-8 megapixel amatőrnek mindenre elég.

Hogy a kérdezőnek is válaszoljak: az adott kép elkészítéséhez egy Canon EOS 5D Mark II gépet használtak, egy fix 50 mm-es, f1.4-es objektívvel. Ez így körülbelül félmillió forint, kicsit több is. Ilyen eredményt olcsó kompakt fényképezővel nem fogsz elérni, a háttér elmosásához mindenképpen szükséges a nagy képérzékelő és a tág rekesz.

2014. júl. 1. 09:53
 4/4 Kálmix ***** válasza:
100%

Tyű az első mekkora marhaságokat hord össze :D

Egyetértek az utolsó két hozzászólással.

Nem a megapixelek mennyiségén, hanem a kamera minőségén múlik, hogy mennyire szép legyen a kép. Egy hagyományosabb készülékkel, vagy telefon kamerával, csak sok-sok utómunkával tudnál ilyet minőséget felmutatni.

Jó kép.

2014. júl. 1. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!