Az objektív az oka annak, hogy egy 18 megapixeles képből, FULLHD-t csinálok és nem tűéles?
ez egy régi 50es 1.9es obival készült
pl ez, kirakom háttérképnek és összehasonlítom egy netről leszedettel, az tűéles, ez meg mintha életlen lenne
Egy kicsit trükközhetsz a Photoshop élesítőszűrőivel is.
Amúgy meg SZUPERARANYOS a nyuszi! :)
Hármas vagyok. Itt a nyuszi egy kis utómunkával:
(Bevágva a dinamikatartományba, intelligens élesítés, kontrasztjavítás átmenetigörbével.)
Meg az sem teljesen mindegy, hogy milyen algoritmussal méretezed le a 18 megapixelből. És az élesítést sem ártana még a leméretezés előtt elvégezni.
igen, elég jó haverok vagyunk:D
1/250en fotóztam, 1.9en igen kicsit lágy, legalábbis a kit obihoz mérve
ez az effektelt meg nagyon nagyon kontrasztos, irreálisak a színei, de jó egyébként, tényleg túl lapos az eredeti kép
raw fotó elég jól állítgatható, de ezt az intelligens élesítést még nem ízleltem, na majd most
köszönöm szépen a válaszokat, segítséget! :D
3-as és 4-es vagyok.
"ez az effektelt meg nagyon nagyon kontrasztos, irreálisak a színei"
Igen, a kontrasztjavítás már tényleg nem kellett volna a végére. Itt van egy változat anélkül:
(Dinamikatartományba vágás, intelligens élesítés, plusz kimaszkoltam az élesítéshez az eredetileg nem fókuszban lévő részeket - azokat felesleges élesíteni, mert ott csak a zajt élesítené az algoritmus, oszt többet árt, mint használ. :) )
Jó éjt, a nyuszit meg csókoltatom! :)
már közeledik, de mégis úgylátom, hogy el kell fogadnom, ebből nem lesz tűéles kép
köszönöm a képet:D
"Persze akkor meg a megnövelt érzékenység miatt nőtt volna a képzaj, vagy a kisebb zársebesség miatt bemozdult volna a nyúl..."
igen tudom, csak mivel árnyékos volt, és igen a nyúl gyors, és ez az obi volt a gépemen ezért 1.9en kellett fotózzak :D
"Jó éjt, a nyuszit meg csókoltatom! :)"
oda is, átadom :D
Sajnos az elesseg az a dolog, amit utolag nem tudsz javitani. Ha valami nem eles, a fejed tetejere is allhatsz a photoshopban, akkor sem lesz eles. Kicsit lehet rajra javitani, ahogy a pelda is mutatja, de tokeletes nem lesz.
Probald akkor fenykepezni a nyuszit, amikot tobb a feny a ketrecnel. Az allatoknal ez eleg turelemjatek.
En is javasolnek egy kicsit szukebb rekeszt, akkor jobban lejon, amit akarsz. 2,8-cal tennek egy kiserletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!