Milyen objektívet ajánlanátok nikon d3200 vagy nikon d5100-ra?
Minden Nikon DSLR NikonF bajonettes, tehát ha Nikon bajonettes objektívet veszel mindkét vázra jó lesz.
Ha csak új obi jöhet szóba, akkor talán az AF-S 50mm/1.8G-t mondanám, 57.000Ft körül van jelenleg, ár-érték arányban is jó. És gyönyörű rajzolata van.
Kutyához, bogarakhoz szerintem megfelel...
De véleményem szerint érdemes szétnézni a használtak között is. (pl. Nikon adok-veszek fórum)
Még valami... a használtak közt szoktam látni ugyanúgy 50mm/f1.8-as obit is, de leginkább Nikon AF 50mm/f1.8D -t. Ez is jó, de mivel ebben nincs fókuszmotor búcsút lehet mondani az autófókusznak ezekkel a vázakkal. Tág rekesznél pedig elég jól jöhet az AF.
Ha emellett döntesz, akkor figyelj arra, hogy az AF-S változatot vedd meg, bár a használtak közt nagyon ritkán találkozni ezzel a fajtával.
Vagy ha nagy gyújtótáv kellene, akkor a Sigma 70-300mm vagy a Tamron 70-300mm. Ezek fókuszmotoros obik, stabilizátor nélkül, macro funkcióval. Bár ehhez még ajánlott egy állvány is, ha még nincs.
1. vagyok
Teljesen jó lesz az is, közvetlen azt az obit nem ismerem, de aránylag jó visszhangja van.
A nagylátót és a telét is átfogja, így tájképekhez és akármi máshoz is jó.
Ha külön nem akarsz makró objektívre költeni, akkor ajánlanám a Raynox DCR-250 előtétet, és akkor jobban tudsz bogarakat is fényképezni. :)
Persze minőségben nem lesz olyan, mintha makró objektívet használnál, de véleményem szerint nem rossz. Jó megoldás lehet, ha tényleg nem akarsz csak azért még egy objektívet venni, illetve gyakorláshoz is teljesen megfelel.
A 18-105-öst ajánlanám!
Éppen árulom 40.000-ért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!