Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik fix 50-es objektívet...

Melyik fix 50-es objektívet ajánlanátok a jelenlegi Canon 50/F1.8 EF II objektívem helyett?

Figyelt kérdés

Tűéles képeket szeretnék, a jelenlegi nem rossz, de azért mégiscsak jobbat szeretnék, lecserélném.

Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM?

Canon EF 50mm f/1.4 USM?

Vagy gyűjtögessek egy Canon 50/F1.2 L objektívre?

2014. febr. 17. 15:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha jelentősen jobb kép kell, akkor a Canon 50-esek nem játszanak. A drágább modellek csak fényerőben és AF-ben jobbak, a képük nem valami penge. A Sigma 50 f1.4 Art-ot várd meg, feltehetően olcsóbb lesz, mint az 50L, de sokkal jobb képminőséget ad.
2014. febr. 17. 18:14
 2/3 anonim válasza:

Ha nem fontos az AF, érdemes kipróbálni régebbi, M42-es 1,4 fényerejű obikat. Meglepően szép a rajzuk, és sok már 1,4en is éles, 2-es rekeszen pedig tűéles képet ad.

Én is azt használok, nem bántam meg. (Revuenon 55 1.4)

2014. febr. 19. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:

A Canon 50mm 1.4 USM már nagyon jó választás (szerintem). Az 50mm 1.2 sem rossz, de nem a tűéles képeiről híres, nekem pl. nem érné meg a többszörös árkülönbözetet, mert annyival nem jobbak a képek.

Szóval ha az általad felsoroltak közül kellene választanom, akkor egyértelműen a Canon 50mm 1.4 USM.

De ha nem vagy elégedett az élességgel, meg lehet próbálni szervizben összekalibráltatni az obit a vázzal. Lehet, hogy csak az a probléma.

2014. febr. 20. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!