Milyen objektívet ajánlanátok portré/esküvői fotózáshoz?
Canon 650d géphez lenne. Az esküvői részhez még annyit, hogy lesz még egy gép egy zoom obival is, ezt főleg a szép portrékhoz venném.
Kettő fix obin vacillálok, de ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában, megköszönném, ha megosztanátok velem is :)
Szerintetek melyik lenne a jobb? Az 50-es csak f2.8 nál csinál szép képeket, a 85-ös meg már lehet hogy nagy lenne :S
Canon EF 85mm f/1.8 USM
Canon EF 50mm f/1.4 USM
én a 85-el portréznék, de már lehurrogtak itt mert azt mondtam, hogy messze jobb portréhoz, mint az 55-ös
(5D MARK II-höz én 100-as Sigmat használok)
Mondjuk amíg ennyire fogalmad sincs ezekről a dolgokról, ne fotózz esküvőt.
Egyébként ez pont az a két objektív amire szükség van (igen mindkettőre) ha nincs mondjuk egy 24-70-ed valamelyik mellé. Az 50/1.4 kacagva használható 1.6-1.8-tól, hülyeség, hogy csak 2.8-on csinál szép képet. Esküvőt fotózni felelősség és Te nem vagy rá felkészülve.
"Az esküvői részhez még annyit, hogy lesz még egy gép egy zoom obival is, ezt főleg a szép portrékhoz venném. "
Nem írtad, hogy milyen gép, milyen objektívvel. Így elég nehéz választ adni. Ha például egy Canon gép, és egy 70-200 L-el (most mindegy, hogy f2.8 vagy f4), akkor a 85mm-es saccperkábé felesleges.
Jobban jársz mind anyagilag, mind mentálisan, ha a pár felbérel egy esküvői fotóst. Szerintem nem számoltál Murphy-törvénnyel se. Mi van akkor, ha az esküvőn behal a technika? Ha rokonnak fényképezel, kitagadnak, ha ismerősnek, meglincselnek. És nem mondhatod azt, hogy vaci új a gép, vagy a memóriakártya, mert létezik olyan, hogy gyári hiba. Elszáll a memóriakártyád rajta a polgári esküvős képekkel mit csinálsz? Vagy bedöglik a zár a vázadban?
Van egy belépő vázunk meg egy kérdés, hogy milyen objektívünk, amiről a kérdező sem tudja, hogy milyen vagy mire való (erről árulkodik a kérdés) és még egy vázunk amiről nem tudunk semmit és szerinted a technika be van biztosítva? Nem hívnálak az esküvőmre fotózni. :)
Amit itt leírtok, az a teljes szakmai és technikai felkészületlenség.
Ne értsetek félre, ha arról van szó, hogy amúgy senki nem fotózna és a párnak nincsenek elvárásai, a kérdező pedig a saját pénzét és szórakozását feláldozva elvállalta ingyen, az valóban nemes gesztus és ezzel nincs is semmi baj.
Csak ezekről a kérdésekről általában hamar kiderül, hogy igazából amatőr, magát az első dSLR váz megvásárlásától rögtön fotósnak képzelő illető pártízezerért akar esküvőt fotózni és szétverni a piacot a minősíthetetlen produktumával és a vicc áraival. Ez pedig senkinek sem jó.
gyerekek, a kérdés annyira egyszerű volt ... miért érdekel titeket, hogy beégeti-e magát a kérdező, vagy nem?
1 voltam
Igen, ez igaz, hogy úgy a helyes ha ingyen vállalja, ledumálják hogy ő nem egy profi fotós, ilyet tud, kész. Ha ez megfelel megy fotózni.
Az előző hozzászóló azt nem értette, hogy ha egyszer a kérdező nem azt kérdezte tőlünk hogy jó döntés-e neki esküvőfotózást vállalni akkor ne azt ecseteljük. Ha úgy tette volna fel a kérdést hogy le akar menni a parkba és a kishúgáról akar portrékat készíteni mindenki rendesen válaszolt volna.
Remélem értitek a különbséget ami zavar, hogy ha előjön az esküvőfotózás téma rögtön a lehurrogás következik, viszont más esetben készségesen segítenek a tapasztalt fotósok.
Egyébként meg ha valaki komolyan rááll egy témára és azzal kel és fekszik nagyon gyorsan fel lehet fejlődni. Lehet minden nap bújja a könyveket meg az internetet, végigfotózza a nyarat és egész elfogadható képeket fog készíteni. Szóval szerintem próbáljunk meg hasznos tanácsokkal ellátni valakit ha már belefogott valamibe és nem pálcát törni felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!