Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen objektívet ajánlanátok...

Misi0023 kérdése:

Milyen objektívet ajánlanátok portré/esküvői fotózáshoz?

Figyelt kérdés

Canon 650d géphez lenne. Az esküvői részhez még annyit, hogy lesz még egy gép egy zoom obival is, ezt főleg a szép portrékhoz venném.

Kettő fix obin vacillálok, de ha tudtok jobbat ebben az árkategóriában, megköszönném, ha megosztanátok velem is :)

Szerintetek melyik lenne a jobb? Az 50-es csak f2.8 nál csinál szép képeket, a 85-ös meg már lehet hogy nagy lenne :S

Canon EF 85mm f/1.8 USM

Canon EF 50mm f/1.4 USM

2014. ápr. 2. 13:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

én a 85-el portréznék, de már lehurrogtak itt mert azt mondtam, hogy messze jobb portréhoz, mint az 55-ös

(5D MARK II-höz én 100-as Sigmat használok)

2014. ápr. 2. 13:16
 2/20 anonim ***** válasza:
35%

Mondjuk amíg ennyire fogalmad sincs ezekről a dolgokról, ne fotózz esküvőt.

Egyébként ez pont az a két objektív amire szükség van (igen mindkettőre) ha nincs mondjuk egy 24-70-ed valamelyik mellé. Az 50/1.4 kacagva használható 1.6-1.8-tól, hülyeség, hogy csak 2.8-on csinál szép képet. Esküvőt fotózni felelősség és Te nem vagy rá felkészülve.

2014. ápr. 2. 15:23
 3/20 BazsiBácsi ***** válasza:

"Az esküvői részhez még annyit, hogy lesz még egy gép egy zoom obival is, ezt főleg a szép portrékhoz venném. "

Nem írtad, hogy milyen gép, milyen objektívvel. Így elég nehéz választ adni. Ha például egy Canon gép, és egy 70-200 L-el (most mindegy, hogy f2.8 vagy f4), akkor a 85mm-es saccperkábé felesleges.

Jobban jársz mind anyagilag, mind mentálisan, ha a pár felbérel egy esküvői fotóst. Szerintem nem számoltál Murphy-törvénnyel se. Mi van akkor, ha az esküvőn behal a technika? Ha rokonnak fényképezel, kitagadnak, ha ismerősnek, meglincselnek. És nem mondhatod azt, hogy vaci új a gép, vagy a memóriakártya, mert létezik olyan, hogy gyári hiba. Elszáll a memóriakártyád rajta a polgári esküvős képekkel mit csinálsz? Vagy bedöglik a zár a vázadban?

2014. ápr. 3. 11:03
 4/20 anonim ***** válasza:
A kérdező írta hogy lesz mégegy gépváz, a technika szerintem be lesz biztosítva. Portréfotózáshoz kb 85-100mm gyújtótávot szoktak használni, 50mm-essel is biztos lehet jó közelieket fotózni, bár erről megoszlanak a vélemények. Alapobjektív még nem torzít annyira hogy egy közeli képen feltűnjön, tehát valószínű nem lesz hörcsög feje a menyasszonynak, hisz nem halszemoptikával csinálod. Ha viszont egymás mellé teszel egy 50mm es és egy 85mm-es portréfotót ott már látszik a különbség hogy valahogy jobb ránézni a telés portréra míg ahhoz képest az 50mm-es fotón olyan kellemes lóarca lesz a modellnek :) Szerintem a kérdezőnek igaza van abban hogy egy 1.4-es objektív 2.8-nál rajzol legszebben ezt én is tapasztaltam, 1.4-nél nagyon lágyak a vonalak. Persze lehet csak én vagyok maximalista :)
2014. ápr. 3. 13:22
 5/20 anonim ***** válasza:

Van egy belépő vázunk meg egy kérdés, hogy milyen objektívünk, amiről a kérdező sem tudja, hogy milyen vagy mire való (erről árulkodik a kérdés) és még egy vázunk amiről nem tudunk semmit és szerinted a technika be van biztosítva? Nem hívnálak az esküvőmre fotózni. :)

Amit itt leírtok, az a teljes szakmai és technikai felkészületlenség.

2014. ápr. 3. 13:32
 6/20 anonim ***** válasza:
Nézd, a kérdező feltett egy kérdést. Ha nem nézett utána a dolgoknak és nem tudja mennyi mindenre kell odafigyelni az az ő baja. Nem ismerjük a pár igényét, lehet nem is akarnak profi képeket különben profi fotóst hívnának. Az a része piszkál kicsit hogy feltesz itt valaki egy kérdést és válasz helyett agyonszúrkálják. Szerintem mi ne azzal foglalkozzunk hogy mit vállalt be hanem írjunk neki pár sort egy 50mm-es meg 85mm-es objektív tulajdonságairól. Ennyi.
2014. ápr. 3. 13:39
 7/20 anonim ***** válasza:
De erre a kérdésre nincs helyes válasz. Oldalakat lehetne rá válaszolni és még abból is kimaradna valami. Amit csinál felelőtlenség az pedig, hogy "szurkálják" nem annyira meglepő. Ha feltenne valaki egy kérdést, hogy milyen szikével végezzen plasztikai műtétet, nem szurkálnák? Az pedig, hogy a pár nincs tisztában a dolgokkal, nem mentesít senkit.
2014. ápr. 3. 13:50
 8/20 anonim ***** válasza:

Ne értsetek félre, ha arról van szó, hogy amúgy senki nem fotózna és a párnak nincsenek elvárásai, a kérdező pedig a saját pénzét és szórakozását feláldozva elvállalta ingyen, az valóban nemes gesztus és ezzel nincs is semmi baj.

Csak ezekről a kérdésekről általában hamar kiderül, hogy igazából amatőr, magát az első dSLR váz megvásárlásától rögtön fotósnak képzelő illető pártízezerért akar esküvőt fotózni és szétverni a piacot a minősíthetetlen produktumával és a vicc áraival. Ez pedig senkinek sem jó.

2014. ápr. 3. 13:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

gyerekek, a kérdés annyira egyszerű volt ... miért érdekel titeket, hogy beégeti-e magát a kérdező, vagy nem?

1 voltam

2014. ápr. 3. 14:09
 10/20 anonim ***** válasza:

Igen, ez igaz, hogy úgy a helyes ha ingyen vállalja, ledumálják hogy ő nem egy profi fotós, ilyet tud, kész. Ha ez megfelel megy fotózni.

Az előző hozzászóló azt nem értette, hogy ha egyszer a kérdező nem azt kérdezte tőlünk hogy jó döntés-e neki esküvőfotózást vállalni akkor ne azt ecseteljük. Ha úgy tette volna fel a kérdést hogy le akar menni a parkba és a kishúgáról akar portrékat készíteni mindenki rendesen válaszolt volna.

Remélem értitek a különbséget ami zavar, hogy ha előjön az esküvőfotózás téma rögtön a lehurrogás következik, viszont más esetben készségesen segítenek a tapasztalt fotósok.

Egyébként meg ha valaki komolyan rááll egy témára és azzal kel és fekszik nagyon gyorsan fel lehet fejlődni. Lehet minden nap bújja a könyveket meg az internetet, végigfotózza a nyarat és egész elfogadható képeket fog készíteni. Szóval szerintem próbáljunk meg hasznos tanácsokkal ellátni valakit ha már belefogott valamibe és nem pálcát törni felette.

2014. ápr. 3. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!